Regjeringen svikter barna

Det var mange som ikke trodde sine egne ører, da regjeringen bestemte seg for å gjenåpne Vinmonopolet i går 24. januar. De begrunnet det så fint med at de hadde bekymringer for alkoholikere som ville sette seg beruset i bilen og kjøre til nabokommunens pol.

Vinmonopolet er statseid av helse og omsorgsdepartementet. Så regjeringen tjener altså penger på denne virksomheten.

La meg fortelle dere litt om barna til alkoholikere: De er ALLTID livredde! De frykter alltid at mamma eller pappa er fulle og slemme. De frykter å bli slått, de frykter å bli misbrukt seksuelt, de frykter å bli psykisk terrorisert og de frykter for livet til søsken og eventuelt den andre forelderen….. De frykter at de må flykte fra hjemmet sitt barbeint, fordi far slår… Jeg snakker av erfaring.. I sosiale medier deles det flittig nummer og nettsider barn og unge kan kontakte, hvis hverdagen i karantene blir for tøft….. Vi må bare håpe at barna og de unge ringer, og at de fortsatt har et håp om at noen skal stille opp for de. Lange perioder med fri/ferie/hjemmekontor kan være et helvetes mareritt for barn av alkoholikere.

Jeg synes det er en skandale at barna og de unge blir taperene ved at polet åpner… Hvem skal være stemmen deres ? Hvem skal forsvare de? De er de svakeste i samfunnet. Hjertet mitt gråter av bekymring… I ett av de 4 hovedmålene i FNs barnekonvensjon står det svart på hvitt : Barn har rett på omsorg og beskyttelse.

ANNONSE

Statsminister Erna Solberg og regjerningen tar i fra barn og unge denne rettigheten ved å åpne polet. SKAM DERE!

Mvh Voksen løvetannsbarn

(Leserinnlegg)

ANNONSE

ANNONSE

– Ikke tillatt med sosiale sammenkomster

Gjenåpning av polet vekker reaksjoner