Felles tiltak for Nordre Follos nabokommuner vurderes

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Det vurderes å innføre felles tiltak for Nordre Follo og nabokommunene som følge av utbruddet av den britiske varianten av koronaviruset.

Helsedirektoratet var møte med nabokommunene Oslo, Nesodden, Frogn, Ås, Indre Østfold, Moss, Vestby og Enebakk fredag ettermiddag.

– Det vurderes om det skal innføres regional samordning. Det var et samstemt ønske fra nabokommunene om at vi skal jobbe fram konkrete, felles, regionale tiltak. Mange av dem ønsker også en beslutning på regjeringsnivå, opplyste helsedirektør Bjørn Guldvog i etterkant.

Spørsmålet om tiltak er fortsatt til vurdering.

Ikke snakk om total nedstengning i nabokommuner
Nabokommunene til Nordre Follo er innstilt på å innføre tiltak, men det blir trolig ikke noen totalnedstengning, ifølge helsedirektør Bjørn Guldvog.

– Alle kommunene som var konsultert, var innstilt på at det må treffes tiltak også i deres kommuner. Det gjelder også tiltak tilknyttet kollektivtransport og videregående skoler som må vurderes, sa han på en pressebrifing fredag ettermiddag.

– Nøyaktig innretning på det videre, må det nå gjøres en vurdering av, sa han videre.

Pressebrifingen kom etter et møte mellom statsforvalteren, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Nordre Follos nabokommuner og nærliggende kommuner Oslo, Nesodden, Frogn, Ås, Indre Østfold, Moss, Vestby og Enebakk.

ANNONSE

Disse skal møtes på nytt senere fredag.

På spørsmål fra NRK om det kan bli snakk om en full nedstengning også av nabokommunene, svarer Guldvog:

– Jeg tror ikke det er snakk om en total nedstengning, men det kan være innskjerping av tiltak ut ifra den situasjonen vi nå står i.

To sykehjemsbeboere i Nordre Follo kommune er døde etter å ha fått påvist en mutert variant av koronaviruset. Kommunen stenges ned fram til onsdag.

Det muterte viruset er opptil 70 prosent mer smittsomt enn det vanlige koronaviruset, og kan øke R-tallet med 0,4, ifølge Guldvog.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.