Halden kommune får hjelp fra Forsvaret til å teste folk på grensen ved Svinesund. Her er grenseovergangen på gamle Svinesundsbrua, mellom Norge og Sverige. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB

Forsvaret sender 60 personer for å hjelpe til med testing ved Svinesund

Mandag ble det innført obligatorisk testing på grensen, og Halden kommune har fått bistand fra Forsvaret for å håndtere situasjonen.

– For å kunne håndtere trykket med obligatorisk testing på grensen ba vi i helgen om bistand fra Forsvaret. Det får vi nå, så det blir rekvirert 60 personer fra Forsvaret og Sivilforsvaret under kommando fra Heimevernet, sier kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune til Moss Avis.

Bistanden gjelder i første omgang fram til 1. februar, men Vevelstad forteller at kommunen allerede er i dialog om forlengelse.

Nasjonale myndigheter har presisert at det er gjort unntak for obligatorisk testing ved Svinesund. Det vil ta noen dager før testkapasiteten er god nok, sier Vevelstad. Alle fasilitetene er på plass, men man trenger flere personer som kan registrere og teste.

ANNONSE

Det er derfor gitt midlertidig unntak til personer med fast bopel i Norge ved Svinesund. De må så snart som mulig, og innenfor 24 timer, teste seg et annet sted, dersom ventetiden på teststasjonen er over en time.

(©NTB)

ANNONSE

Trafikkulykke på gamle E18

Viken på topp i Returkartonglotteriet