Oliver Solberg viste solide takter i debuten som fabrikkfører under et rally i Finland. Foto: Micke Fransson / TT / NTB

Imponerte i debuten som fabrikkfører

Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang.

– Vi ble temmelig overrasket over seier på den fartsprøven, for vi hadde tidlig start og følte vi tapte mye tid i løssnøen. Men det ble en gledelig overraskelse. Selv om vi fikk problemer med kommunikasjonssystemet i bilen, var vi klart raskeste R5-bil siste dag. Resultatet ble nesten uvirkelig bra i vårt første løp med nytt bilmerke, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

Eliteklassen i rallyet i Rovaniemi ble vunnet av Juho Hänninen. Finnen kjørte med en fullverdig WRC-bil med rundt 100 hestekrefter sterkere motor enn den Solberg kjører med.

Før jul skrev Solberg under en toårskontrakt med storlaget Hyundai. Kommende uke starter VM-sesongen i Monte-Carlo, og der stiller Solberg til start i WRC2-klassen (nivå to).

(©NTB)

Historieløst å endre tettstedsnavnet Skjønhaug til Trøgstad

30 år på tronen: Kongeparet takker Norge