To nye koronadødsfall i Østfold

NTB
NTB
2 minutter lesetid

En 96 år gammel person døde av covid-19 i Sarpsborg på søndag.

96-åringen døde på Helsehuset, men hadde opprinnelig bosted i Karl Johans gate bofellesskap, opplyser kommunen på sine nettsider.

Dette er det sjuende koronadødsfallet i Sarpsborg siden pandemien startet. I løpet av årets ti første dager har det vært tre koronadødsfall i kommunen.

– Det har vært en meget tung start på 2021. Det er vedvarende høye smittetall i Sarpsborg. Det fører til mye smitte også på våre helseinstitusjoner, noe som blant andre rammer de mest sårbare, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Dødsfall i Fredrikstad også

En beboer på Glemmen sykehjem i Fredrikstad døde mandag etter å ha blitt syk med covid-19. Det er det andre dødsfallet på to dager ved samme sykehjem.

Beboeren var en mann på over 90 år, opplyser etatssjef i Fredrikstad kommune Birgitte Skauen Kopperud til Fredriksstad Blad.

Søndag døde en person i 70-årene som også bodde på Glemmen. Vedkommende hadde blitt overført til Kalsnes etter at sykdommen ble verre i helgen, men døde på sykehuset.

ANNONSE

Glemmen sykehjem har den siste uken vært rammet av et smitteutbrudd. 18 personer – ti beboere og åtte ansatte – har testet positivt.

– Dette er en svært krevende situasjon for ansatte og ledere, sier Kopperud.

Kommunen startet vaksinering ved sykehjemmet i romjulen. Til sammen har ti mennesker mistet livet i tilknytning til koronasmitte i Fredrikstad.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.