Sparta-spillerne jubler for seier over Storhamar i Sparta Amfi forrige sesong. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Spartas hjemmearena stenges i to uker etter smitte

Sparta Amfi stenger dørene de neste 14 dagene etter krav fra Sarpsborg kommune. Det skjer etter nytt smitteutbrudd i byens elitelag i ishockey.

Det er andre gang på få måneder at Sparta har smittespredning internt i klubben.

– Det siste utbruddet i Sparta er veldig alvorlig, både for dem som er smittet og for at det gir store ringvirkninger for hele samfunnet, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det er mange koronasmittede i topphockeyen i Norge. I tillegg til Sparta har også Stjernen, Manglerud Star, Frisk Asker og Storhamar koronatilfeller i troppen. Disse klubben er satt i karantene, og en rekke seriekamper er utsatt.

ANNONSE

Martinsen-Evje spør seg hvordan sesongen i eliteserien kan fullføres.

– Det er vanskelig å se hvordan de kan gjennomføre hele ligaen nå. Vi frykter at det er det muterte viruset som har kommet nå ettersom det er så mange som er blitt smittet, og da er situasjonen enda vanskeligere. Det er urovekkende at viruset er veldig smittsomt. Dette er en alvorlig krise for hockeyen, sier Sarpsborg-ordføreren.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Kommunen med klar oppfordring om bruk av skøytebaner

Uakseptabel utsetting av ulver