Løkentunet i Askim. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Innførte foreløpig besøksforbud på to sykehjem

En beboer på Løkentunet i Askim har fått påvist smitte. Vedkommende ble rutinemessig med overflytting til Grintun, og har siden vært isolert.

– Alle beboere og ansatte ved den aktuelle avdelingen er testet med hurtigtest og ordinær test som sendes til laboratoriet ved sykehuset. Hele avdelingen er isolert. Pårørende blir kontaktet av ansatte på Løkentunet, og trenger derfor ikke å kontakte sykehjemmet, skriver kommunen på sine nettsider.

Videre skriver kommunen at det er strenge regler for testing av pårørende og ansatte, og at de likevel opplever å få smitte på sykehjemmene.

– Dette viser hvor vanskelig det er å gardere seg mot smitten. Takket være gode rutiner ble dette oppdaget tidlig, og vi håper det bidrar til at smitten ikke har spredd seg ytterligere. På bakgrunn av smitten innfører vi midlertidig besøksforbud på Løkentunet og Grinitun. Vi informerer fortløpende om situasjonen og varigheten av besøksforbudet, skriver kommunen.

Fem nye smittede

– Vi har i dag, torsdag 7. januar, fem nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. Fire er nærkontakter til tidligere smittetilfeller og en er smittet etter utenlandsopphold. Vi minner om viktigheten av å overholde karantenetiden, holde avstand, ha god håndhygiene, bruke munnbind og teste deg dersom du har symptomer på covid-19, opplyser Indre Østfold kommune.

ANNONSE

(Kilde: Indre Østfold kommune)

ANNONSE

Smitten stiger i Østfold – nesten 100 nye smittede

Politiet advarer mot pass-svindel på SMS