Sandra Lexander. (Arkivfoto/ privat)

Regjeringen har ikke sviktet studentene, igjen

Nei, regjeringen har ikke sviktet studentene ved å gjøre undervisningen digital frem til 18. januar, slik Filip W. Diskerud fra AUF skriver. Det regjeringen har gjort er å gi de studentene som kan og har lyst, muligheten til å være hjemme litt lenger. Det er ikke lagt inn et forbud mot å dra til studiebyen tidligere enn 18., slik AUF får det til å fremstå. Det er kun en mulighet.

Av Sandra Lexander, student og fylkesleder i Østfold Unge Høyre

At oppfordringen kom sent ut er riktig, men det skyldes ikke regjeringen, men at smittesituasjonen endres fra dag til dag. Rett før nyttår mente helsedirektoratet og FHI at nye tiltak ikke var nødvendig. Lørdag 2. januar kom en ny beskjed, og bare 2 timer etter annonserte regjeringen at undervisningen blir digital frem til 18. januar, og at de som har mulighet kan bli hjemme.

BAKGRUNN: Regjeringen svikter studentene, igjen!

Det skal mye til for at regjeringen skal lage regler og oppfordringer uten faglige råd, heldigvis. Dessverre er det lite som er forutsigbart under en pandemi, og flere av tiltakene vil oppleves som kjipe eller komme akkurat litt for sent for noen. I denne situasjonen handlet regjeringen så raskt de kunne fra rådet fra helsemyndighetene kom, til det ble bestemt og annonsert. Regjeringen prioriterte å gå ut med beskjed til oss studenter før alle andre. Vi studenter ble altså sett og prioritert. Alternativet ville vært at det kom en dag senere eller aldri, og det tror jeg ville blitt enda dårligere mottatt.

Disse to ukene med sosial nedstengning tror jeg blir kjipe for alle, student eller ei, men vi skal klare å komme oss gjennom dette også. I løpet av januar skal regjeringen bruke penger på sosiale lavterskeltilbud for studenter over hele landet, som forhåpentligvis vil gjøre det litt lettere å være student på et nytt sted. Likevel er det viktigste og mest effektive vi kan gjøre å ta vare på hverandre. Ring en venn du ikke har snakket med på en stund, og spør hvordan det går. Ta vare på hverandre.

(Leserinnlegg)

LES OGSÅ:


Leserinnlegg kan sendes til leserinnlegg@indre24.no

Ti nye smittetilfeller

Breddefotballen må trene ute og holde avstand