Nye koronarelaterte dødsfall

Indre24
2 minutter lesetid

Rakkestad kommune melder om to nye koronarelaterte dødsfall i forbindelse med smitteutbruddet Skautun rehabiliterings- og omsorgssenter.

– Det har blitt en tung avslutning på 2020 og start på 2021. Lenge unngikk Rakkestad kommune de store og alvorlige utbruddene av Covid-19 viruset, men i midten av desember ble et slikt utbrudd en realitet i Andebo- og Fiolen omsorgsboliger ved Skautun rehabiliterings- og omsorgssenter. Ti beboere i Andebo og en i Fiolen har så langt fått påvist viruset. Dessverre er fire av dem døde. To nå i nyttårshelgen. Fem ansatte, tre i omsorgsboligene og to i sykehjemmet, er også konstatert smittet av Covid-19 viruset, skriver Rakkestad kommune i en pressemelding fredag.

Ikke over
De understreker at dette virusutbruddet enda ikke er slått tilbake.
– Det er en pågående smittesituasjon. Vi må påregne at det temmelig sikkert går ganske mange dager før det hele er over.

ANNONSE

Ordfører Karoline Fjeldstad og rådmann Alf Thode Skog har undertegnet meldingen.
– Rakkestad kommune er uendelig leie og triste for at sårbare eldre blir rammet på denne måte og at det skjer midt i jule- og nyttårshøytiden. Våre tanker går spesielt til familiene og pårørende til de avdøde. Rakkestad kommune gjør alt som er mulig for å slå ned utbruddet og for at færrest mulig skal bli rammet, avslutter de.

Nye smittetilfeller
Første nyttårsdag melder Rakkestad kommune også om seks nye positive prøvesvar (3 ansatte, 1 beboer omsorgsbolig, 2 nærkontakter). Det er siden mars registrert totalt 95 positive i Rakkestad.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.