Anbefaling om nyttårsfeiring

Indre24
2 minutter lesetid

Kommuneoverlege og beredskapsledelsen i kommunen gav lille juleaften uttrykk for at de nasjonale anbefalingene, hvor man to ganger i løpet av jule- og nyttårsfeiringen tillates å invitere ti personer i tillegg til egne husstandsmedlemmer, ble vurdert å være for mange med tanke på vår lokale situasjon.

Kommuneoverlegen anbefalte derfor innbyggerne i Indre Østfold kommune om å utvise stor grad av tilbakeholdenhet med familie- og vennesammenkomster utover egne husstandsmedlemmer, selv om deltakerantallet var innenfor de nasjonale anbefalingene.

Kommuneoverlegen varslet samtidig at de neste dagers utvikling ville være avgjørende for hvorvidt det ville bli nødvendig å innføre nye og strengere tiltak i kommunen.

Indre Østfold kommune har på de siste dagene erfart en gledelig reduksjon i antall nye smittetilfeller. Dette er bra, og vi håper denne positive trenden fortsetter. Dessverre har vi mange ganger i løpet av pandemien erfart lave smittetall i en periode for deretter å få markant oppblomstring kort tid etterpå. Smittetrykket er fortsatt høyt i kommunen, og sist uke hadde vi 40 bekreftede nye smittetilfeller. Helsetjenesten i kommunen er svært presset, og vi tåler ikke større utbrudd samtidig som det planlegges for å gjennomføre en omfattende og langvarig massevaksinasjon.

Etter en samlet helhetsvurdering finner kommuneoverlegen fortsatt grunn til å gjenta en sterk anbefaling om å i størst mulig grad begrense antall deltakere på nyttårsfeiringen selv om deltakerantallet er innenfor de nasjonale anbefalingene.

ANNONSE

Det anbefales på det sterkeste at nyttårsfeiringen dette året begrenses til egne husstandsmedlemmer så langt det er mulig. I de tilfeller hvor husstanden har invitert èn eller noen få personer, som ellers ville vært alene, anbefaler vi å ikke avlyse slike sammenkomster. For de av oss som ikke har familie å være sammen med, eller av andre grunner har planlagt å feire nyttårsaften med gode venner, ønsker vi å understreke at det ikke er meningen å sitte alene hjemme. Oppfordringen her er å forsøke å begrense antallet deltakere utover det man opprinnelig hadde planlagt til et minimum og heller dele seg i mindre grupper.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

LES OGSÅ:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.