Arkivfoto fra 2019. Foto: Adrian Sellstrøm

Kvinnelige sykkelryttere inntar Indre Østfold igjen

I august 2021 blir det igjen Ladies Tour of Norway i Indre Østfold. Denne uken ble det kjent at Eidsberg Sparebank går inn som hovedsponsor og sikret rittet. Dermed er det klart at det blir ritt med Mysen som målby torsdag 12. august.

– Vi vet hva det betyr for lokalsamfunnet å få slike ritt. Den setter stedene den passerer «på hodet» for en kort stund, den skaper engasjement og begeistring og TV-bilder fra løypa blir direktesendt til store deler av verden. Klart vi som lokalbank for store deler av Østfold kan og skal støtte dette, sammen med kommunen og dyktige arrangører av LToN-organisasjonen, sier adm. banksjef Glenn Haglund i Eidsberg Sparebank, i en pressemelding.

I 2016 og 2017 var Mysen målby som skapte mye liv og røre. Mye av løypa i 2021 vil gå rundt på veier i Indre Østfold med Kjell-Erik Kristiansen som speaker.

– Jeg håper vi får engasjert næringslivet, forretninger og spisesteder, lag og foreninger, barnehager, skoler og mange andre til å gjøre noe ekstra både før, under og etter rittet. Det er nesten 9 måneder igjen til selve sykkelfesten i Østfold, og vi må tro at Covid-19-situasjonen er under kontroll og vi er tilbake til normal hverdag. Dette skal vi være med på, sier Haglund i pressemeldingen.

Glad ordfører

Ordfører i Indre Østfold, Saxe Frøshaug, er veldig glad for at det skapes slike arrangement i Østfold, og at Indre Østfold kommune kan få mye positiv oppmerksomhet.

 – Jeg har møtt mange som fremdeles snakker om de fine TV-bildene, godt kommentert av sykkellegender som Johan Kaggestad og Ole Kr. Stoltenberg, de har sett på siste års produksjoner, sier Frøshaug i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Ordfører Saxe Frøshaug og banksjef Glenn Haglund presenterer ny sykkelfest. FOTO: Jan Grinna

Har gode erfaringer

Rittdirektør Roy Moberg og prosjektleder Kjell-Erik Kristiansen er glad Indre Østfold igjen er på programmet, han sier arrangørene har gode erfaringer med kommune, næringsliv og mange ildsjeler i regionen.

– Mysen og Indre Østfold er veldig flinke til å skape engasjement og folkefest, etappene her oppe har vært av de beste vi har på programmet og vi gleder oss til å gjenskape folkefesten i 2021, sier Moberg i pressemeldingen.

Forventningene til å samles etter et års Covid-19 pause er stor. Det tror Roy Moberg, som får jevnt tilbakemeldinger om at verdens beste kvinnelige syklister ser fram til å komme tilbake til Norge på Ladies Tour i august, når verden forhåpentligvis har fått kontroll på Covid-19.

I tillegg til selve rittet, planlegges også en rekke sidearrangemen, som barneritt, seminarer, underholdning og næringsarrangement.

(Kilde: Pressemelding)

Kjell-Erik Kristiansen er engasjert som speaker. ARKIVFOTO: Adrian Sellstrøm

Flere meldinger om ungdommer som sender opp fyrverkeri

Utsending av koronavaksine