Midnattsgudstjeneste på nyttårsaften

Leserinnlegg
2 minutter lesetid

En gammel og stemningsfull tradisjon er å møtes i kirken den siste timen av det gamle året, før kirkeklokkene slår 12 slag ved midnatt, og vi går ut av kirken og ønsker hverandre et godt nytt år. Slik blir det i år også, i Båstad kirke.

Denne midnattsgudstjenesten blir preget av trompetmusikk, folketoner fra Østfold og julesanger. Tema blir «Fred». Sokneprest Solfrid Leinebø Seljås, organist Natalia Bourlatchenko, klokker Ellen Løchen Børresen m.fl. medvirker ved denne tradisjonelle gudstjenesten.

Vi holder anbefalte smitteregler. Det er ikke vanskelig å holde den nødvendige avstanden i Indre Østfolds største kirke som Båstad kirke er, og da kan vi også synge.

Velkommen til deg som vil oppleve en stemningsfull time i kirken på veg inn i det nye året 2021 som vi får håpe blir et bedre år enn slik vi har hatt det de 9 siste månedene av 2020.

Det er midnattsgudstjeneste i Skiptvet kirke også samtidig.

Dersom du helst vil gå til kirke ved nyttårsskifte på dagtid, så har du flere muligheter: Eidsberg kirke på formiddagen 1. januar, og Askim kirke på ettermiddagen 1. januar for å nevne noe.

Det er ikke påmelding ved nyttårsgudstjenestene. De første 50 får plass. Om du skulle være så uheldig å ikke få plass inne i kirken, så vil du likevel få oppleve kirkeklokkeklang og en vakker opplyst kirke og kirkegård. Det er meldt pent vær for nyttårshelga.

ANNONSE

Kirkens folk ønsker alle en fortsatt god juletid og et godt nytt år!

Arr.: Den Norske Kirke i Indre Østfold

Sendt inn av Solfrid Leinebø Seljås


Send tekst, bilder og leserinnlegg til leserinnlegg@indre24.no

LES OGSÅ:


Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.