Nordmenn brukte mer på årets julehandel

Pressemelding
2 minutter lesetid

Årets julehandel ga omsetningsrekord. Ferske tall fra Vipps og BankAxept viser at den totale verdien av handelen de tre første ukene i desember øker sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen i korthandelen øker med 1 prosent og varehandel på nett med Vipps øker med 178 prosent.

– Det er overaskende at omsetningen i varehandelen øker i en så spesiell tid. Det som imidlertid er veldig annerledes i år er den enorme netthandelsøkningen. Den kan både forklares med en generell trend hvor folk handler mer på nett, og pandemien som gjør at flere holder seg hjemme, sier Vegar Heir i Vipps.

Gjennom de tre første ukene i desember er det ni prosent færre korttransaksjoner i fysisk handel enn i fjor, men beløpene er rundt 11 prosent høyere for hvert kjøp. Det betyr at folk handler sjeldnere men dyrere. På nett øker omsetningen like mye som antall kjøp og tar av for fallet i antall kjøp i de fysiske butikkene, og vel så det.

ANNONSE

– Veldig mange sitter på hjemmekontor og tilbringer dagen hjemme. Da er det større terskel å reise ut til butikkene og mindre terskel for å handle på nett. Vi ser sterk vekst i kategorier som elektronikk, interiør og bokhandel. Det tyder på mange harde pakker under treet i år, sier Heir.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.