Vurderer nye innstramninger

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Kommuneoverlegene i Indre Østfold kommune er bekymret over de siste dagers utvikling. I hovedsak gjelder dette både antall nye smittede, men også økende forekomst av det man kan kalle villsmitte.

Smitteoppsporingen avdekker en økende andel tilfeller uten kjent smittested.

– Det er mange smittede som synes de har vært svært forsiktige og ikke aner hvor de kan være smittet. Denne smittetrenden er sannsynligvis en følge av at vi alle har vært litt mer på farten i juleforberedelsene. Dette er svært bekymringsfullt med hensyn til kommende høytid hvor familie og venner ønsker å samles. Alle må nå ta inn over seg at jule- og nyttårsfeiringen 2020 blir helt annerledes enn det vi så for oss for et år siden. Dersom nåværende smittetrend fortsetter de neste dagene, så er sjansen stor for at vi må avlyse hele den kommende nyttårsfeiringen, og nok en gang innføre inngripende restriksjoner, opplyser Indre Østfold kommune på sin nettside.

Indre Østfold kommune anbefaler på det sterkeste at man er svært tilbakeholden med familie- og venneforekomster.

– Det vurderes at det å invitere 10 gjester utenfor egen husstand nå dessverre også er for mange, og gir økt risiko for at noen blir smittet, skriver de.

Presset helsetjeneste

Alle innbyggerne anmodes til å bidra der de kan.

ANNONSE

– Det er tryggere å møtes utendørs. Studenter og andre som har kommet hjem bør denne julen i størst mulig grad unngå å utsette seg selv eller andre for unødig risiko. Prioriter de som er ensomme i julen.

Det er nå en presset helsetjeneste og testkapasitet, og noe som vil være sårbart ved ytterligere økning i smitteforekomst.

– Forhåpentligvis vil en kommende massevaksinasjon kunne gi rom for tryggere møteplasser i løpet av 2021. Indre Østfold kommune vil ha et nytt beredskapsmøte allerede 1. juledag, der vi gjør en ny vurdering av situasjonen og behov for eventuelle tiltak.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.