Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Regner med å starte vaksinering i januar

Eksakt dato for når Covid-19 vaksinen kommer hit er ikke helt klart ennå. Indre Østfold kommune opplyser at vaksinasjonsdato og andre praktiske opplysninger blir lagt ut på deres side etter hvert.

– Vi regner med å starte den første vaksineringen mot covid-19 i januar. Vaksineringen vil skje i Rådhusgata 20, tidligere Skolegata i Askim. (Det er de tidligere lokalene til Biltemabutikken i Askim sentrum), skriver Indre Østfold kommune på sin side.

Kommunen planlegger timebestilling og muligheter for drop-in for vaksinering. Så fort dette er klart vil de informere om dette på deres nettsider.

LES OGSÅ: Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg får vaksinen først i Østfold

– Når datoene for vaksinasjon er klare, informerer vi om når de ulike innbyggergruppene skal møte. Vi starter med vaksinering av beboere på sykehjem og personer som bor i bemannede omsorgsboliger. Vi vaksinerer de ulike befolkningsgruppene etter statens prioritering, opplyser de.

ANNONSE

LES OGSÅ: Viktig informasjon: Covid-19-vaksinen er på vei til Indre Østfold kommune (ekstern lenke)

Praktisk informasjon

  • Ordne med biltransport hvis du ikke har bil selv. Dersom du ikke har bil eller mulighet for å få noen til å kjøre deg til vaksinasjonsstedet, kan du få bistand til transport. Nærmere informasjon om dette og hvilket telefonnummer du skal ringe, kommer samtidig som vi informerer om datoer for vaksinasjon. Denne ordningen vil være forbeholdt de som ikke har noen andre muligheter for å ordne egen transport.  
  • Kommunens hjemmesykepleie vil dele ut enkel og lettlest informasjon til de brukerne de besøker. Underveis vil kommunen følge opp de som er i risikogrupper og som ikke er vaksinert, disse blir kontaktet via telefon. Særlig vil dette gjelde de eldste aldersgruppene.

Hvorfor er det så kort tid fra vi får informasjon til vi skal ta vaksine?

  • Vaksinen som skal brukes oppbevares i spesialfrysere som holder 70 minusgrader. Vaksinen fraktes deretter ut til kommunene på kort varsel. Vaksinen har en varighet i kjøleskaptemperatur på fem dager. Dette stiller helt spesielle krav til oss som skal organisere vaksineringen og til deg som skal motta den. På grunn av den korte holdbarheten fra vi mottar vaksinen til den må være tatt i bruk, må du være forberedt på at det vil gå kort tid fra vi publiserer informasjon om vaksinedato til du faktisk må møte opp.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

16 nye koronasmittede i Moss etter smitteutbrudd på sykehjem

Sarpsborg varsler enda strengere tiltak