Får hovedrolle i Folketeaterets musikal

Pressemelding
5 minutter lesetid

Det er Ulrikke Brandstorp som spiller hovedrollen som Sofie, når stjernemusikalen MAMMA MIA! settes opp på Folketeateret i 2021.

Fra tidligere er det kjent at Karoline Krüger skal spille den ikoniske rollen som Donna, og at Kåre Conradi skal spille en av de mulige fedrene når en av verdens mest berømte musikalforestillinger settes opp i Oslo med premiere 26. august 2021.

MAMMA MIA! veves ABBAs hitmusikk sammen med fortellingen om Donna, som fra hotellet sitt på en gresk øy-idyll skal gifte bort datteren sin Sofie. Nå er det altså klart at det er Brandstorp som skal innta Folketeateret i rollen som Sofie.

– Dette blir livets eventyr, jeg gleder meg ekstremt mye til å dele scenen med så mange flinke folk! Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, og er skikkelig klar for å spre glede og sang til det norske folk med denne fantastiske musikalen, sier Ulrikke Brandstorp.

Hun legger til:

– Håper vi ses høsten 2021 for en trygg og herlig opplevelse på Folketeateret. Jeg skal i alle fall stå på scenen og gjøre alt jeg kan for at det skal bli en magisk kveld du aldri vil glemme.

Brandstorp (25) har gjort seg bemerket på flere scener og i flere sammenhenger siden hun inntok rampelyset for alvor i 2013. Nylig gikk hun seirende ut av NRKs Maskorama, med hele det norske folk som publikum. I år vant hun også den norske Eurovision Song Contest-finalen, og har dessuten trollbundet publikum på Folketeateret med en av hovedrollene i suksessmusikalen The Sound of Music.

Produsenten Scenekvelder, som står bak oppsetningen av MAMMA MIA!, gleder seg til å se Brandstorp i rollen som Sofie.

– Ulrikke er perfekt for denne rollen, og hun bidrar til våre ambisjoner om å sette opp en versjon av MAMMA MIA! som blir minst like fortryllende som det West End-publikummet opplever. Med Kåre og Karoline i to andre bærende roller har vi på plass et stjernelag som kommer til å løfte den fantastiske historien og musikken, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder.

For å virkelig kunne legge til rette for den festen MAMMA MIA! er, er premieren på forestillingen nå lagt til høsten 2021. Lange perioder med stengte dører, og en pandemi som fortsatt begrenser muligheten til å fylle salene ved norske scener, er forhåpentligvis historie når MAMMA MIA! har premiere 26. august.   

ANNONSE

– Det er viktig for oss å skape god stemning i salen og gi publikum den fantastiske MAMMA MIA!-opplevelsen. Verden trenger forestillinger som denne mer enn noensinne, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder.

Hun legger til:

– Det er mange som gleder seg til å se denne forestillingen, nå 12 år etter at den sist ble satt opp på Folketeateret i Oslo. Med de restriksjonene og utfordringene som følger av koronapandemien er det krevende å skape den magiske atmosfæren MAMMA MIA! fortjener. Vi satser på at verden snart åpner seg igjen, og at vi kan samle flere mennesker og skape MAMMA MIA!-stemning rett over sommeren neste år.

MAMMA MIA! gikk fra West End til å bli et globalt fenomen. Judy Craymer, forestillingens skaper og produsent, har engasjert utallige publikummere med hennes geniale visjon om å iscenesette den fortellende magien til ABBAs tidløse sanger med en solfylt, morsom fortelling om en mor, en datter og tre mulige pappaer som utspiller seg på en gresk øy-idyll.

Scenekvelder presenterer, i samarbeid med det svenske produksjonsselskapet Per Se, MAMMA MIA! på Folketeateret i Oslo etter avtale med Judy Craymer, Richard East og Björn Ulvaeus for Littlestar i samarbeid med Universal.

MAMMA MIA! er all musikk og sangtekster skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Musikalen er skrevet av Catherine Johnson, regissert av Phyllida Lloyd, med koreografi av Anthony Van Laast. Mark Thompson står bak produksjonsdesignet, Howard Harrison er ansvarlig for lysdesign, Andrew Bruce og Bobby Aitken står for lyddesign, og musikalsk ansvarlig og ansvarlig for ekstramateriell og musikkarrangementer er Martin Koch.

Til nå er forestillingen sett av over 65 millioner mennesker, fordelt på 50 produksjoner på 16 forskjellige språk. MAMMA MIA! ble en av de lengstspillende musikalene i Broadways historie, hvor den spilte i 14 år. 6. april 2019 hadde forestillingen 20-årsjubileum på Novello Theatre på West End i London.

Fra og med 26. august 2021 kan publikum nyte denne feststemte, danseglade forestillingen som vil forlenge sommeren med flere måneder!

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.