Frisørsalongen har holdt det gående i 90 år

Indre24
3 minutter lesetid

I 1930, nærmere bestemt 5. desember, startet Anna Bech sin herre og frisørsalong i Askim. Hun kom opprinnelig fra Trofors i Nordland og het da Anna Bjorbækmo.

Av: Jon Einar Aandal

Anna var i hele sitt virke meget aktiv i dame og herrefrisørforbundet. Hun var første generasjon i denne virksomheten.

Datteren Rita Bech begynte i salongen i 1960. Hun hadde studert frisørfaget i Tyskland og kom hjem til Askim med mange nye impulser, og overtok driften av salongen i 1975. Bech var også aktiv i foreningsarbeid og deltok også i en rekke konkurranser i frisørfaget.

Hennes sønn Chris Bech overtok salongen i 2004. Han startet sin læretid i Chicago og dro videre til frisørmester Ødegaard i Hønefoss, og tok sitt svennebrev i 1993 og drev salongen sammen med sin mor som trakk seg tilbake i 2004.

Tredje generasjon

Han er en humørfylt kar som skaper glede hos sine kunder. Damer som herrer. Praten går, han lytter og er vel nødt til å høre hva kundene har på hjertet. Chris er veldig opptatt av å holde seg oppdatert i faget. Hans kundekrets er utvidet og her er damer og herrer i alle aldre. Fra de unge til de godt voksne.

Chris er tredje generasjon som fører salongen videre under navnet Bech’s Dame & Herrefrisør.

ANNONSE

Salongen ble etablert i Apotekergården/ Brekkegården.

– Her var det bolig i annen etasje og blant annet kolonial, drevet av min bestefar Erling Bech frem til midten av krigen. Jeg startet selv med vask av håndklær i betongkummer med kork i bunn, som ofte spratt ut så man fikk skikkelig benvask og hengte opp vasken ute til tørk. Eller i fyrrommet på vinteren. Tungt arbeid var det, men lærerikt, minnes Chris.

Han forteller også at han alltid kom opp til salongen etter skoletid.

– Så gikk det fort med påbygg og flytting av salong i bygget. Sommeren 88 dro jeg til Chicago for å starte min utdanning, kom tilbake i 89 til Askim. Flyttet så til Hønefoss i 90 og fullførte lærlingtiden på Femina frisør som dame og herrefrisør i 93. Så bar det inn i luftforsvaret før jeg begynte for fullt i Askim des 94 og holder det fortsatt gående, sier han.

Frisørsalongen holder nå til i Skolegata 7, rett ved Corner Pub.

Grunnlegger Anna Bjorbækmo
Andre generasjon er Rita Bech.  

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.