Chris Bech. Foto: Jon Einar Aandal

Frisørsalongen har holdt det gående i 90 år

I 1930, nærmere bestemt 5. desember, startet Anna Bech sin herre og frisørsalong i Askim. Hun kom opprinnelig fra Trofors i Nordland og het da Anna Bjorbækmo.

Av: Jon Einar Aandal

Anna var i hele sitt virke meget aktiv i dame og herrefrisørforbundet. Hun var første generasjon i denne virksomheten.

Datteren Rita Bech begynte i salongen i 1960. Hun hadde studert frisørfaget i Tyskland og kom hjem til Askim med mange nye impulser, og overtok driften av salongen i 1975. Bech var også aktiv i foreningsarbeid og deltok også i en rekke konkurranser i frisørfaget.

Hennes sønn Chris Bech overtok salongen i 2004. Han startet sin læretid i Chicago og dro videre til frisørmester Ødegaard i Hønefoss, og tok sitt svennebrev i 1993 og drev salongen sammen med sin mor som trakk seg tilbake i 2004.

Tredje generasjon

Han er en humørfylt kar som skaper glede hos sine kunder. Damer som herrer. Praten går, han lytter og er vel nødt til å høre hva kundene har på hjertet. Chris er veldig opptatt av å holde seg oppdatert i faget. Hans kundekrets er utvidet og her er damer og herrer i alle aldre. Fra de unge til de godt voksne.

Chris er tredje generasjon som fører salongen videre under navnet Bech’s Dame & Herrefrisør.

ANNONSE

Salongen ble etablert i Apotekergården/ Brekkegården.

– Her var det bolig i annen etasje og blant annet kolonial, drevet av min bestefar Erling Bech frem til midten av krigen. Jeg startet selv med vask av håndklær i betongkummer med kork i bunn, som ofte spratt ut så man fikk skikkelig benvask og hengte opp vasken ute til tørk. Eller i fyrrommet på vinteren. Tungt arbeid var det, men lærerikt, minnes Chris.

Han forteller også at han alltid kom opp til salongen etter skoletid.

– Så gikk det fort med påbygg og flytting av salong i bygget. Sommeren 88 dro jeg til Chicago for å starte min utdanning, kom tilbake i 89 til Askim. Flyttet så til Hønefoss i 90 og fullførte lærlingtiden på Femina frisør som dame og herrefrisør i 93. Så bar det inn i luftforsvaret før jeg begynte for fullt i Askim des 94 og holder det fortsatt gående, sier han.

Frisørsalongen holder nå til i Skolegata 7, rett ved Corner Pub.

Grunnlegger Anna Bjorbækmo
Andre generasjon er Rita Bech.  

ANNONSE

ANNONSE

Kommunal eiendom i ny kommune

Ikke kjør i helga: Nå venter tre dager med bulkekaos