Politiet i Moss ber publikum varsle om koronalovbrudd

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Politiet i Moss ber publikum ta kontakt om smittevernbrudd. I kommunen har det den siste uka vært kraftig økning i nye smittede.

Av: Oddvar Sagbakken Saanum/ NTB

– Siden 1. oktober har vi ikke hatt flere enn 20 varsler. Det er kun ett tilfelle der vi har anmeldt. Vi vet det er mørketall, sa politistasjonssjef Henning Dalby på en pressekonferanse mandag.

– Politiet er avhengig av å få informasjon til oss om vi skal agerer på det som foregår, sier han.

Han understreker samtidig at de prioriterer brudd på karantene og isolasjon og oppdrag knyttet til private fester og arrangement.

Tolv nye smittede

Det er det siste døgnet registrert tolv nye smittet i Moss. 106 personer fikk påvist korona i kommunen gjennom forrige uke.

Smittetrykket i kommunen de siste 14 dagene tilsvarer 335 smittetilfeller per 100.000.

ANNONSE

– Det bekrefter at de strenge koronareglene er helt nødvendige. Den fulle effekten kan vi ikke forvente å se før tidligst i slutten av uka, sa ordfører Hanne Tollerud (Ap).

Avventer nye tiltak

1. desember innførte kommunen sosial nedstengning, med blant annet maksgrense på ti personer i private samlinger, skjenkestopp og konsertstopp.

– Smittevernfaglig er det ikke noen grunn til strengere tiltak nå, men kommuneoverlegene i Moss følger dette fortløpende sammen med FHI. Vi vil gi en overordnet anbefaling til kriseledelsen i kommunen i løpet av uka, sa kommuneoverlege Kristian Krogshus på pressekonferansen.

(©NTB)

Kommuneoverlege Kristian Krogshus på pressekonferanse om koronasituasjonen i Moss. Foto: Heiko Junge / NTB

LES OGSÅ:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.