Dømt til fengsel i 19 år for drap på sin kone og sønnen deres

Redaksjonen
2 minutter lesetid

I Borgarting lagmannsrett er en mann på 35 år dømt til 19 års fengsel for drap på kona og uaktsomt drap på sin fire måneder gamle sønn.

Hendelsen skjedde i familiens hjem i Sarpsborg i romjula 2018. Ekteparets to barn var vitne til og forsøkte å avverge drapet. Det ene barnet ble også påført flere kuttskader da han prøvde å bryte inn.

Drapssiktede er dømt til å betale en halv million kroner i oppreisningserstatning til hvert av barna, i tillegg til erstatning for tap av forsørger. Avdødes foreldre fikk 200.000 kroner hver.

Påført over 40 stikk

NRK Oslo og Viken skriver at i følge dommen ble den drepte kvinnen påført over 40 stikk, kutt og hugg.

– Det sentrale spørsmålet var om tiltalte var tilregnelig. På dette punktet var det dissens i Sarpsborg tingrett da saken ble behandlet der. De rettsoppnevnte sakkyndige var også uenige i tingretten om tiltalte var psykotisk på handlingstidspunktene, skriver NTB.

ANNONSE

Tiltalte var tilregnelig og strafferettslig i gjerningsøyeblikket. Det har lagmannsretten enstemmig kommet frem til.

– De sakkyndige var de samme under ankeforhandlingen, men det ene paret endret standpunkt slik at alle de sakkyndige på litt forskjellige premisser var enige om at tiltalte ikke var psykotisk, ifølge NTB.

I tillegg til å ha drept kona ble mannen dømt for uaktsomt å ha forvoldt yngstesønnens død i februar 2017. Deres sønn var 19 uker gammel da faren forlot ham alene i en vannbalje slik at gutten druknet.

(Kilde: NTB og NRK)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.