ILLUSTRASJONSFOTO: Glenn Thomas Nilsen

Det blir jul i kirken i år også, bare litt annerledes

Gudstjenester både inne og ute, kirkevandringer, åpne kirker og digital feiring. Det blir definitivt jul i kirken i år også.

Julegudstjenesten er et fast innslag i mange familiers julefeiring. Ifølge Den norske kirke besøker rundt en halv million mennesker kirken som en innledning til julefeiringen.

På grunn av koronarestriksjoner er det i år maksimalt 50 personer som kan delta på hver gudstjeneste innendørs, og 200 hvis den holdes utendørs.

– Helseminister Bent Høie ber oss tenne lys i mørket. Og det skal vi selvsagt gjøre. Vi skal holde kirken juleåpen så langt det går, sier leder i Kirkerådet Kristin Gunleiksrud Raaum.

Direktør i Kirkerådet, Ingrid Vad Nilsen, sier at det nå gjelder å tenke nytt, slik at flere får deltatt

ANNONSE

– Jeg tror julevandring, hvor du kan gå gjennom en kirke og lytte til korsang, orgelmusikk og høre juleevangeliet, vil være et fint alternativ til den mer tradisjonelle gudstjenesten mange steder, sier Nilsen.

Hun forteller at mange kirker kommer til å ha utendørs gudstjenester, lystenning og julevandringer med god avstand og julestemning.

I tillegg vil det være mer kjente og kjære julegudstjenester som vi er vant med, i tråd med regler om god avstand og maksimalt 50 deltakere.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Trafikkulykke på E18 – to biler involvert

Vi krever mer sosial rettferdighet!