Midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

De siste par ukene har det vært et relativt stort smittetrykk i Indre Østfold kommune. Smittesituasjonen er ustabil og uavklart.

– Indre Østfold kommune ønsker å være i forkant og jobbe forebyggende for å redusere nye smitteutbrudd og få ned smittetallene i vår kommune. Vi nærmer oss jul og har en målsetting om at familier kan få feire jul sammen, derfor innføres lokal forskrift Indre Østfold kommune, opplyser de på sin nettside.

Forskrift om midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring i Indre Østfold kommune desember 2020 vedtatt i kommunestyret. (ekstern lenke)

Forskriftens to hovedpunkter er følgende:

§ 2 Bruk av munnbind

Når det ikke er mulig å holde en meters avstand ut over kortvarige passeringer til andre enn hustandsmedlemmer, skal det benyttes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter. Plikten til bruk av munnbind gjelder ikke de som utøver fysisk aktivitet.

Plikten til å bruke munnbind i første ledd gjelder tilsvarende for ansatte på steder hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand fra besøkende. Dette gjelder ikke ansatte på steder hvor det er iverksatt andre smitteverntiltak for de ansatte, som bruk av visir, skillevegger o.l. i henhold til folkehelseinstituttets anbefalinger.

Når det ikke er mulig å holde en meters avstand til medreisende skal reisende bruke munnbind i kollektivtransporten. Dette gjelder også på innendørs stasjonsområder. Bestemmelsen gjelder også skolebusser.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind. Folkehelseinstituttets anbefalinger om bruk av munnbind gjelder tilsvarende. 

Bestemmelsen varer ut uke 51.

ANNONSE

§ 3 Begrensninger i antall deltakere ved private tilstelninger

Det er ikke tillatt å gjennomføre private tilstelninger i hjem og i fritidsboliger med mer enn fem deltakere i tillegg til husstandens familiemedlemmer til stede samtidig. Dersom alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere.

Selv om antallet deltakere er færre enn det som anføres i første ledd, er det kun tillatt å arrangere eller delta på private tilstelninger i lokaler som er dimensjonert slik at deltakerne kan holde minst 1 meters avstand.

Det gjelder unntak fra første ledd for private sammenkomster for barn og unge som er i samme kohort i klasserom og/eller barnehagegrupper på dagtid. Unntaket gjelder for barn i barnehage, barneskole og ungdomsskole.

Det legges til grunn at de øvrige smitteverntiltakene ivaretas.

§ 3 Begrensninger i antall deltakere ved private tilstelninger har varighet ut uke 51, det vil si til og med søndag 20. desember 2020.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Klikk for stort bilde

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.