Korsgård skole i Askim er igjen berørt. Foto: Fredrik Hagen/ NTB

Ni nye smittetilfeller onsdag

Seks av disse er nærkontakter til tidligere smittetilfeller, mens tre har ukjent smittested.

– Noen av smittetilfellene i dag berører tre skoler. På Korsgård skole i Askim er elever og ansatte i 5. og 7. trinn satt i karantene og skal testes. Elever og ansatte dette gjelder er informert. I tillegg er det nye smittetilfeller på både Askim og Mysen videregående skole, melder Indre Østfold kommune onsdag kveld.

En elev i 1HSA (Helse- og oppvekstfag) og en elev i 1BAA (Bygg- anleggsteknikk) på Askim videregående skole har fått påvist smitte av Covid-19. Dette medfører at 28 elever og seks ansatte er satt i karantene.

– Opplæringen fortsetter på gult tiltaksnivå og undervisningen går som normalt med de tiltakene vi kjenner fra før, skriver Askim videregående skole på sin nettside.

To klasser berørt i Mysen

På Mysen videregående skole er klassene 1FBA og 1FBB berørt. Her er 10 elever og én lærer satt i karantene til og med torsdag 10. desember.

– Dette betyr at skolen pr. 02.12 totalt har 28 personer i karantene, 22 elever og 6 lærere. 17 av disse er i karantene til og med søndag 06.12 og de resterende til og med torsdag 10.12, melder Mysen videregående skole på sin nettside.

Går fra grønn til gul beredskap

Midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring