Korsgård skole i Askim er igjen berørt. Foto: Fredrik Hagen/ NTB

Ni nye smittetilfeller onsdag

Seks av disse er nærkontakter til tidligere smittetilfeller, mens tre har ukjent smittested.

– Noen av smittetilfellene i dag berører tre skoler. På Korsgård skole i Askim er elever og ansatte i 5. og 7. trinn satt i karantene og skal testes. Elever og ansatte dette gjelder er informert. I tillegg er det nye smittetilfeller på både Askim og Mysen videregående skole, melder Indre Østfold kommune onsdag kveld.

En elev i 1HSA (Helse- og oppvekstfag) og en elev i 1BAA (Bygg- anleggsteknikk) på Askim videregående skole har fått påvist smitte av Covid-19. Dette medfører at 28 elever og seks ansatte er satt i karantene.

– Opplæringen fortsetter på gult tiltaksnivå og undervisningen går som normalt med de tiltakene vi kjenner fra før, skriver Askim videregående skole på sin nettside.

ANNONSE

To klasser berørt i Mysen

På Mysen videregående skole er klassene 1FBA og 1FBB berørt. Her er 10 elever og én lærer satt i karantene til og med torsdag 10. desember.

– Dette betyr at skolen pr. 02.12 totalt har 28 personer i karantene, 22 elever og 6 lærere. 17 av disse er i karantene til og med søndag 06.12 og de resterende til og med torsdag 10.12, melder Mysen videregående skole på sin nettside.

ANNONSE

ANNONSE

Går fra grønn til gul beredskap

Midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring