VG: Indre Østfold kommune krever negativ koronatest fra pårørende til sykehjemsbeboere

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Fredag besluttet Indre Østfold kommune å kreve negativ koronatest for pårørende som vil besøke sykehjemsbeboere i kommunen.

Det er et forebyggende tiltak, sier kommunaldirektør for helse, Kenneth A. Johannessen til VG.

Kommunen har så langt ikke hatt smittede beboere, men ønsker å gjøre sykehjemmene trygge på at besøkende er smittefrie.

– Vi har hele tiden sagt at vi skal gjøre alt i vår makt for å ikke få smitte inn blant de mest sårbare. Skulle det skje, skal vi ikke i etterkant se at vi ikke gjorde nok for å hindre det, sier Johannessen, som har tatt beslutning i samråd med kommuneoverlegene.

Ansatte må levere negativ test hver tiende dag. Så langt har én av 700 ansatte på sykehjemmene i kommunen testet positivt.

Johannessen vektlegger blant annet det er mange pårørende fra Oslo-området, som har stort smittetrykk for tiden. Både studenter og andre pårørende kommer nå også hjem fra andre steder i landet til jul.

ANNONSE

– Når situasjonen er som den er, tror jeg de fleste har forståelse for at første prioritet er å sikre at ingen bringer med seg smitte inn uten å være klar over det, sier Johannessen.

Det blir gjort unntak for pårørende som selv har høy alder, dårlig helse, ikke har førerkort og bor avsides, samt pårørende som ikke er i jobb.

– Vi har pårørende som er pensjonister og besøker sine nære familiemedlemmer flere ganger i uken på sykehjemmet. De slipper dette testkravet, sier Johannessen.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.