INSPIRIA flytter inn på Storbyen Senter

Pressemelding
3 minutter lesetid

INSPIRIA science center og Citycon har signert en samarbeidsavtale om bruk av lokaler på Storbyen Senter. Avtalen gir vitensenteret mulighet til å engasjere og inspirere barn og unge i hjertet av Sarpsborg.

INSPIRIA overtar de nye lokalene på Storbyen allerede i desember, og skal utvikle tilbudet med tanke på full oppstart i løpet av våren 2021. Utvalgte interaktive utstillinger fra INSPIRIA på Grålum vil flyttes til det nye lokalet på Storbyen. Bakgrunnen er at INSPIRIA ønsker å komme enda tettere på de som bor i bydeler med enklere adkomst til sentrum.

– Vi ser frem til å åpne på Storbyen Senter. Målet vårt er å motivere barn, ungdom og voksne til å bli glad i naturvitenskap og teknologi, og da tror vi at et treffpunkt med gratis inngang på Storbyen Senter gir oss en annen måte å treffe mennesker på, sier Geir Endregard, direktør på INSPIRIA.

Vitensenteret planlegger å ha åpent hver uke på bestemte tidspunkt og vil også tilby forskjellige aktiviteter på enkelte dager. En liten butikk med utvalgte varer fra butikken på Grålum planlegges også. INSPIRIA planlegger i tillegg å teste ut egne kvelder for spesielt inviterte til blant annet kodeklubber, leksekvelder og annet etter hvert.

Senterleder Daniella Mossberg mener INSPIRIA kommer til å gi Storbyen Senter et løft med sitt unike konsept, og at Storbyen kommer til å styrke seg som en møteplass i Sarpsborg.

– Vi er veldige glade for at INSPIRIA åpner hos oss. Storbyen skal være en trygg og god møteplass for alle som bor i Sarpsborg. INSPIRIA kommer til å gi oss noe unikt, som man sjelden opplever på kjøpesentre i Norge. Vi tror at mange barn og ungdom kommer til å ha glede av det nye tilbudet, og vi ser frem til å kunne bidra til engasjement og læring blant de unge, sier Mossberg.

ANNONSE

Full oppstart med aktiviteter vil skje i løpet våren 2021, men allerede i desember starter INSPIRIA med julegaver i den nye butikken på Storbyen.

– Vi håper at folk tar turen innom INSPIRIA før jul. Der får man en smakebit av hva som kommer til å skje i lokalene til neste år, og man kan handle julegaver til venner og familie som vil sette pris på gaver med fokus på inspirasjon og læring, sier Mossberg.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.