Vil bruke 20 millioner på ekstra skoleskyss

NTB
NTB
1 minutter lesetid

Fylkesrådet i Viken ønsker å bruke 20 millioner kroner ut året på å øke kapasiteten på skoleskyssen. Dette som et smitteverntiltak for elever og innbyggere.

Fylkesrådet har bedt fylkestinget om godkjennelse til å bruke 20 millioner kroner ut året på å øke kapasiteten på skoleskyssen. Fylkesrådsleder Tonje Brenna vil at midlene brukes på ekstra skolebusser som settes inn så raskt som mulig.

– Mange av våre elever reiser med fulle busser hvor det er vanskelig å holde avstand, og vi må gjøre alt det vi kan for at det skal være trygt å reise til og fra skolen, sier Brenna i en pressemelding onsdag.

Kollektivselskapene i fylket har ikke økonomisk handlerom til å sette inn ekstra skolebusser i det omfanget som kreves, og fylkesrådet ber derfor om at midlene tas fra Viken fylkeskommunes reservefond.

Brenna sier de forventer å få dette kompensert fra staten.

ANNONSE

I Viken er det cirka 34.000 elever i videregående skoler som har rett til gratis skyss. I tillegg kommer elever fra grunnskolene, hvor også mange reiser med det samme busstilbudet som elever fra videregående skoler.

Mange av de videregående skolene i Viken er på rødt nivå.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.