Saxe Frøshaug. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Nominert til Årets kommuneprofil 2020

Ordfører Saxe Frøshaug i Indre Østfold kommune er av Kommunal Rapport en av de nominerte. Se begrunnelsen nederst i saken!

– Senterpartipolitiker Saxe Frøshaug var stor motstander av kommunesammenslåing. Likevel fikk den tidligere Trøgstad-ordføreren oppgaven med å samle fem kommuner. Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad ble til ett stort Indre Østfold etter valget i fjor, skriver Kommunal Rapport (ekstern lenke)

Han er nå ordfører i Norges største landbrukskommune med rundt 45.000 innbyggere. Selv ble han glad og overrasket over nominasjonen.

Kriteriene er at prisen kan gå til politiske, administrative og faglige ledere i kommunesektoren som har utmerket seg spesielt i løpet av det siste året.

Begrunnelsen for nominasjonen av Frøshaug er følgende: 

  • “Han er samlende leder for en krevende sammenslåing av fem kommuner, og har gjort den nye storkommunen til en aktiv regional aktør. Samtidig har han håndtert og frontet koronautbrudd og nedstenging.”
  • Frøshaug får skryt for å ha stått støtt i møtene med innbyggere, ansatte, politikerkolleger og ikke minst mediene under koronapandemien.

(Kilde: Kommunal Rapport)

Sp med Ole André Myhrvold på topp i Østfold

Lokale fotografer ble høyt premiert