Tone B. Haugerud fra Mysen. FOTO: Privat

Lokale fotografer ble høyt premiert

Fotograf Tone B. Haugerud fra Mysen fikk en sølv, en bronse og to hederlig omtale i Laugskonkurransen i Østfold Fotograflaug 2020, noe som sikret henne tredjeplass.

Fotografene Camilla Smistad Tofterå og Marta Anna Løvberg fra Spydeberg sikret også henholdsvis femteplass og niendeplass.

Laugskonkurransen er en årlig konkurranse blant profesjonelle fotografer i Østfold som er tilsluttet Norges Fotografforbund. Norges Fotografforbund er Norges største forbund for profesjonelle fotografer. I lauget i Østfold teller de 30 medlemmer. 

Hver fotograf sender inn fire bilder som blir juryert. I Østfoldlauget var det 18 deltakende fotografer, med henholdsvis 72 innsendte bilder. Bildene vurderes på en poengskala fra 0-100 hvor man får hederlig omtale på 70 – 79 poeng, bronse på 80 – 87 poeng, sølv på 88 – 94 poeng og gull på 95 – 100 poeng.

Av fotografene med tilhørighet til Indre Østfold fikk Haugerud inn alle sine bilder og lå kun fem poeng totalt bak andreplassen. Camilla Smistad Tofterå fikk femteplass med alle fire bilder antatt med hederlig omtale. Marta Anna Løvberg fra Fotograf Løvberg fikk to bilder antatt med hederlig omtale og sikret dermed niendeplassen.

ANNONSE

Bildet «Vilja» oppnådde 89 poeng som gir sølv, og bildet «Nea» oppnådde 82 poeng som gir Haugerud bronsemedalje.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Nominert til Årets kommuneprofil 2020

INSPIRIA flytter inn på Storbyen Senter