Politiet på åstedet der drapet skjedde på Karrestad i Halden i sommer. Foto: Trine Bakke Eidissen / Halden Arbeiderblad / NTB

Mener mann var psykotisk da han drepte sin mor i Halden

Mannen som er tiltalt for å ha drept sin mor utenfor en blokk i Halden i sommer, var psykotisk, mener påtalemyndigheten.

I tiltalen slås det fast at mannen i 30-årene var i en psykotisk tilstand da han drepte sin mor med kniv. Det legges samtidig ned påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern, skriver Halden Arbeiderblad.

Bare tre dager før drapet var sønnen innlagt på tvungen observasjon. Han har vært innlagt flere ganger ved ulike psykiatriske avdelinger i løpet av 2020 med mistanke om psykose.

Han ble blant annet lagt inn 5. juni og utskrevet 26. juni til tross for flere utageringer og forhøyet risikovurdering, opplyste mannens forsvarere i en pressemelding i august.

Der framkom det også at mannen var uenig i utskrivelsen.

ANNONSE

I slutten av juni ble han lagt inn igjen, men denne gang på tvungen observasjon ved det samme sykehuset. Han ble skrevet ut etter én dag, og i løpet av de to neste dagene reiste han til Halden.

Forsvarerne stilte allerede i august spørsmål ved om mannen var tilregnelig da drapet skjedde 1. juli.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Hederspris til Tove Smaadahl

Så blåøyde var vi. Vi hadde trua. Så feil kunne vi ta.