Tiltalt for drap og likskjending i Moss

NTB
NTB
2 minutter lesetid

En 31 år gammel mann fra Moss må svare for drap og likskjending når han onsdag må møte i retten tiltalt for drapet på en kvinne i 50-årene på Jeløya i fjor.

Kvinnen ble 27. november i fjor funnet i bagasjerommet i sin egen bil etter at hun ikke hadde dukket opp på jobb på to dager. En kollega meldte henne savnet, og det var da politiet fant henne i bilen utenfor hennes egen leilighet på Jeløya i Moss.

Obduksjonsrapporten konkluderte med av kvinnen døde av kvelning. Samme dag som hun ble funnet, ble den nå tiltalte 31-åringen oppsøkt og pågrepet av politiet. Han erkjente da drapet.

Da tiltalen ble tatt ut i juni, ble det klart at påtalemyndigheten også mener de kan bevise at mannen begikk likskjending etter å ha drept kvinnen.

-Han erkjenner straffskyld etter tiltalen og vil forklare seg om det når rettssaken starter, sier mannens forsvarer, advokat Sille Heidar, til NTB.

En rettspsykiatrisk undersøkelse av 31-åringen fra februar har slått fast at han var tilregnelig da forbrytelsen skjedde.

ANNONSE

Statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås er aktor i saken. Hun sier påtalemyndigheten både har tekniske bevis og forklaringer som knytter 31-åringen til gjerningsbeskrivelsen.

– Det var en relasjon mellom avdøde og den tiltalte, men jeg vil ikke utdype dette før saken går for retten, sier Gravås til NTB.

Det er satt av fire dager til saken i Moss tingrett.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.