Følger lederdrømmen – valgt ut til talentprogram

Pressemelding
3 minutter lesetid

Nina Sørensen drømmer om å kapre en lederstilling i Circle K Norge. Nå har 27-åringen blitt håndplukket til selskapets attraktive talentprogram.

– Talentprogrammet er en utmerket mulighet til å lære. Jeg har allerede en bachelor innen økonomi og administrasjon, men dette blir mer rettet mot stasjonsdrift. Det er også en fin måte å komme inn i selskapet på, sier Sørensen.

Hun jobber i dag som assisterende daglig leder på Circle K Rygge, og er bosatt i Moss. Tidligere har hun jobbet på Circle K-stasjoner i Ski, Vestby og på Økern i Oslo.

– Jeg trives kjempegodt på Rygge, der jeg lærer masse under en dyktig daglig leder. Etter hvert er målet å drive en egen stasjon, men på lengre sikt vil jeg gjerne klatre høyere, og enten bli distriktssjef eller få en lederstilling på hovedkontoret, sier Sørensen.

Heldigital rekruttering

På grunn av smittesituasjonen i landet ble rekrutteringen av årets talentkull gjort digitalt. Kandidatene fikk møte HR- og salgsledelsen i Circle K Norge via Zoom. I løpet av en intensiv dag presenterte kandidatene seg selv i plenum, før det ble gruppeoppgaver og dybdeintervju.

Også undervisningsopplegget er heldigitalt, enn så lenge. Det forteller Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

ANNONSE

– Vi lar oss ikke stoppe av koronapandemien, men det er klart det føles litt rart å ikke ha fysiske samlinger med deltakerne i talentprogrammet vårt. Heldigvis har vi fått til et godt digitalt opplegg, sier Foldvik.

Over to år skal de ni utvalgte talentene lære alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

Gir kompetanse – får lojalitet

De ni stasjonsmedarbeiderne som er valgt ut til Circle K Norges talentprogram i år, utgjør det 17. kullet i rekken. Dette gjør programmet til ett av de eldste av sitt slag i Norge.

– For oss som selskap har programmet vært en stor suksess. Når vi satser på noen av de fremste og mest ivrige stasjonsmedarbeiderne våre, bygger vi både kompetanse og lojalitet. Nesten sju av ti av de som har gått på programmet siden oppstarten i 2004, jobber fremdeles hos oss, sier Foldvik.

(Pressenytt)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.