Bidrar til en god julefeiring for barnefamilier

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

De to siste årene har Kirkens Bymisjon i Mysen hjulpet over 300 familier med julemat og gaver til barn via innsamling av julegaver og støtte fra næringslivet og private givere. Nå er årets aksjon godt i gang.

– Juleaksjon har blitt et viktig mellommenneskelig tiltak i samarbeid med Lions Club Mysen, NAV, Kirkens bymisjon, Den norske kirke, Metodistkirken, lag og foreninger og lokalt næringsliv, og sammen kan vi få bidra til en varmere julefeiring for mange familier i vårt nærområde i gamle Eidsberg kommune, sier Cathrine Srøbka Myhre i Kirkens Bymisjon i Mysen.

Cathrine Strøbka Myhre. Foto: Adrian Sellstrøm

Som det meste annet er dette preget av situasjonen rundt Covid-19, og i år har de valgt å nå ut med sin Spleis (ekstern lenke). Pengene som kommer inn går uavkortet til julemat og gaver. I fjor plukket NAV ut cirka 100 familier som fikk en håndstrekning med en matkasse og julegave til barna.

– Det er grunn til å tro at behovene er enda større i år da ringvirkningene av Covid-19 påvirker mange familiers økonomi. For å dekke det økende behovet trenger vi hjelp fra lokalt næringsliv i Mysen og omegn, og vi håper dere vil være med på dugnaden, fortsetter Strøbka Myhre.

Søker frivillige på julaften

Ogå i år arrangerer Kirkens Bymisjon i Mysen julaftenfeiring. I den forbindelse er de nå på utkikk etter frivillige.

ANNONSE

– Vi legger tilrette for en tradisjonell julefeiring med julemiddag og underholdning og vi ønsker gjerne deg med på laget. Vi har hatt julaften på Bymisjon med stor suksess de 3 siste årene, og gleder oss til å kunne invitere inn igjen i år, skriver de på sin Facebookside.

Samtidig oppfordrer de også folk til å ta kontakt dersom de kan bidra med matlaging, servering, underholdning eller annet.

– Vi tar forbehold rundt retningslinjer vedrørende Covid-19 og eventuelle endringer vil måtte regnes med, opplyser de.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.