Askim videregående skole. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Videregående skoler på rødt nivå

En Vg1-elev på TI (teknologi- og industrifag) på Askim videregående skole har fått påvist smitte. Kommuneoverlegen har satt 25 elever og to ansatte i karantene frem til og med 27. november.

– Alle som er satt i karantene er varslet via sms og e-post. Lokale helsemyndigheter har etter en totalvurdering besluttet at skolen fra og med mandag 23. november er på rødt tiltaksnivå, opplyser Askim videregående skole på sin nettside (ekstern lenke)

Videre skriver de at rødt nivå betyr blant annet at det skal være 1 meter avstand mellom elevene også i klasserommene, noe som betyr at store undervisningsgrupper har behov for to klasserom.

– Derfor kan ikke alle elever være på skolen samtidig og deler av opplæringen må gis digitalt.

Rødt nivå i Mysen også

Indre Østfold kommune opplyser at både Askim og Mysen videregående skoler går over til undervisning på rødt nivå fra og med 23. november til og med 27. november.

– På rødt nivå i trafikklysmodellen er det overordnede målet å begrense antall kontakter.  For å klare det i en videregående skole som Mysen vgs, som jo også har undervisning i grupper på tvers, så er vi nødt til å begrense antall personer som kan være på skolen samtidig, ifølge Mysen videregående skole (ekstern lenke)

Nå er det svært viktig at du tar ansvar for å begrense smittespredningen ved å:

  • Holde deg hjemme hvis du er syk eller har symptomer på sykdom
  • Vaske hendene ofte
  • Holde god avstand til andre

Fire nye smittede i IØ

Fredag meldes det om fire nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. En er nærkontakt og tre med kjent smittested utenfor kommunen.

LES OGSÅ: Rødt nivå på barneskolene i Askim

Mysen videregående skole. Foto: Glenn Thomas Nilsen

LES OGSÅ:

Åpner årets siste separatutstilling

STEM: Har du tent julelys allerede?