En av skolene som er rammet er Askim ungdomsskole. ARKIVFOTO: Glenn Thomas Nilsen

Ungdomsskole og alle barneskolene i Askim stenger

Torsdag er det meldt om 14 nye smittetilfeller i Indre Østfold. Ti av de er elever ved 9. trinn på Askim ungdomsskole. De fire andre er nærkontakter.

Dette er det største antall smittetilfeller kommunen har hatt siden 8. august.

Skoler rammet

– I tillegg til ytterligere smitte ved 9. trinn på Askim ungdomsskole er en klasse ved Spydeberg ungdomsskole berørt. De elevene og ansatte dette gjelder har fått beskjed og er satt i karantene. En elev ved Båstad barneskole har symptomer på covid-19, så vi velger å sette den berørte klassen i karantene inntil prøvesvar foreligger. De elevene og ansatte dette gjelder har fått beskjed og er satt i karantene, melder Indre Østfold kommune.

På grunn av den uoversiktlige smittesituasjonen på Askim ungdomsskole velger man nå å teste alle elever og ansatte på 8. og 10. trinn. Skolen er stengt fra og med fredag 20. november. Alle elever og ansatte skal i karantene i ti dager, det vil si til og med 30. november.

– Alle husstandsmedlemmer til elevene som nå testes oppfordres til å være i karantene inntil prøvesvar for elevene foreligger. Helsepersonell i disse husstandene kan ikke gå på jobb før prøvesvar foreligger, skriver kommunen.

(Saken fortsetter under bildet)

Alle barneskoler i Askim holder stengt fredag, blant dem Korsgård skole. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB

Stenger barneskolene

– Det blir tilrettelagt for hjemmeskole fra og med mandag. Alle barneskolene i Askim holdes stengt i morgen fredag som et forebyggende tiltak. Vi kommer med mer informasjon om skolehverdagen for barneskoleelever i løpet av helgen. Det blir tilrettelagt for tilsynsordning fra og med i morgen for de elevene som har behov for det, ifølge kommunen.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

LES OGSÅ:

Hundrevis bortvist på grensa

Bytter til grønn distribusjon – kjøper 300 el-kjøretøy