Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Ønsker å gjøre en forskjell for barn

I år som tidligere er det juletre med mening i Askim, Spydeberg og Trøgstad. Dette bidrar til at mange barn kan få julegaven de ønsker seg.  

– Julegaveønskene kommer inn fra forskjellige kommunale instanser, frivillige organisasjoner og enkeltmennesker som vet hvor  det er et behov. Ønsker du å bidra til at et barn får ønsket sitt oppfylt, kan du hente et kort på juletreet eller komme innom Frivilligsentralen. Vi henger opp kort fortløpende etter hvert som de kommer inn, sier Lill Pedersen, daglig leder i Askim Frivilligsentral.  

Tiltaket i Askim er gjennom Gode Naboer. Ønskene henges på juletreet i byrommet på julegateåpningen den 21. november. 

Fortsetter med sitt prosjekt 

Gruppa «Sammen for Spydeberg» hadde sitt første ønsketre i fjor. Fra 28. november til 15. desember henger de opp kort med julegaveønsker på julegrana ved Tebosenteret. Fristen for gaveønsker er 20. november.  

ANNONSE

– Vi har et samarbeid med barnehager, skoler og psykiatrien i Spydeberg, i tillegg til helsestasjonen, barnevernet og NAV. Via dette samarbeidet håper vi å nå ut til de familiene i tettstedet Spydeberg som sliter med å få økonomien til å strekke til i jula. Vi ønsker at alle barn skal kjenne gleden av å få en gave til jul, forteller Bodil Lunde Flobakk som er daglig leder i Spydeberg Frivilligsentral.  

Større behov i år 

Synnøve Buer, daglig leder i Trøgstad Frivilligsentral tror at behovene for gaver er større i år enn i fjor.  

– Kortene blir hengt opp på Skjønhaug innbyggertorg 20. november. Vi håper folk kommer innom og tar med seg et kort for å handle inn en gave. Gavene må leveres innen 12. desember, sier Buer.  

ANNONSE

ANNONSE

Les e-avisene her

Overgrepsdømt mann pågrepet på nytt i Fredrikstad