Elin Brandsrud (avdelingsleder for Mysen innbyggertorg og bibliotek), John Andrew Firing (seksjonsleder for innbyggertorg og bibliotek i Indre Østfold kommune), Aina Jeanette Sandem, Ingalill Bergbråten og Roger Elvestad fra Mysen Kulturkompani gleder seg til å samarbeide. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)
NOVEMBER: Mysen Kulturkompani tar over disse lokalene på kulturtorget. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Har inngått avtale med frivilligheten

Den aller første samarbeidsavtalen mellom innbyggertorg og bibliotek (IB) og frivilligheten i Indre Østfold kommune er et faktum. Onsdag ettermiddag ble det skrevet avtale med Mysen Kulturkompani om at de skal drifte kaféen på Kulturtorget fra januar 2021.  

Avdelingsleder for Mysen innbyggertorg og bibliotek, Elin Brandsrud, ser frem til et godt samarbeid med dyktige og engasjerte innbyggere.  

Sammen med kulturkompaniet skal de skape en møteplass hvor innbyggerne inviteres inn for å samarbeide og bidra til å bygge sitt lokalsamfunn.  

– Vi er først og fremst et møtested hvor lokalbefolkningen kan samles. En felles storstue hvor man i tillegg til tjenester og service fra kommunen, kan møtes for å diskutere, eller bare hygge seg. Et levende hus hvor alle er velkomne, og alle kan være seg selv. Et sted der skillene mellom generasjoner og kulturer viskes ut. Kafé er en av grunnsteinene for å få til dette, og derfor er det en glede for oss å annonsere dette samarbeidet, sier Brandsrud.

Hun legger til at her kan de som vil jobbe, studere, låne bøker eller delta i ulike aktiviteter og kulturarrangementer kan komme.

ANNONSE

Gleder seg til å sette i gang 

Mysen Kulturkompani synes det er veldig hyggelig at kommunen har gitt dem denne tillitten.  

– Vi satser på å åpne rett over nyttår med en solid og enkel meny. Kaféen blir en del av innbyggertorget og skal ha åpent i bibliotekets åpningstid. Planen er å lage kulturaktiviteter for både unge og gamle. Vi vil også ha et tett samarbeid med biblioteket, sier Roger Elvestad, styreleder i Mysen Kulturkompani, som også understreker at Folk drives videre som tidligere.  

I forbindelse med kafeen ønsker de seg mange nye frivillige til den daglige driften av kaféen.  

Elin Brandsrud og Roger Elvestad skriver under på kontrakten. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Kafeen på Kulturtorget. Foto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Disse Østfold-stasjonene samlet inn mest til kreftsaken

Fire nye smittede