Disse Østfold-stasjonene samlet inn mest til kreftsaken

Pressemelding
4 minutter lesetid

Kunder ved 10 Circle K-stasjoner i Østfold-området har bidratt med nesten 120 000 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen i år. Circle K Rakkestad samlet inn aller mest.

Stasjonen Circle K Rakkestad samlet inn 26 512 kroner i oktober.

På plassene bak følger Circle K Ørje i Marker med 19 501 kroner, Circle K Mosseporten med 15 958 kroner, Circle K Freskoveien i Fredrikstad med 12 765 kroner og Circle K E18 Sekkelsten i Indre Østfold med 9310 kroner. Totalt samlet stasjonene i Østfold-traktene inn 117 826 kroner i løpet av aksjonen.

Har gitt 33 millioner på ni år

De siste ni årene har landets Circle K-stasjoner samlet inn mer enn 33 millioner kroner til Rosa sløyfe og brystkreftsaken. Årets aksjon endte på nærmere 2,8 millioner kroner.

– Til tross for en uvanlig og utfordrende oktober måned, har våre medarbeidere, forhandlere og kunder virkelig stått på for kreftsaken. Det er vi veldig stolte av, sier Ann Helen Våge, direktør for marked og kategori i Circle K Norge.

Til sammen 267 stasjoner fra Finnmark i nord til Agder i sør deltatt på årets Rosa sløyfe-aksjon. Totalt 2,75 millioner kroner ble samlet inn gjennom donasjoner og salg av aksjonsprodukter som bilvask, spylervæske, reflekser og kaffekopper.

(Saken fortsetter under bildet)

VEDDEMÅL. Daglig leder Sebastian Helgerud ved Circle K Ørje går lenger enn de fleste for å drive inn penger til Rosa sløyfe. Foto: Circle K Ørje

Løp 24 timer i rosa strutteskjørt

Våge forteller at flere av stasjonene også i år har overgått seg selv for å få kundene i et gavmildt humør. Enkelte medarbeidere farget både skjegg og hår rosa, og det ble pyntet med rosa BH-er, silkebånd, blomsterpotter, plakater og paraplyer. Flere stasjoner fant dessuten på egne innsamlingstiltak, som lotteri, auksjoner og oppsamling av pant.

ANNONSE

Circle K Elverum ble igjen den stasjonen som samlet inn aller mest – mer enn 175 000 kroner. Stasjonen skapte stort engasjement i lokalområdet sitt, spesielt da en av de ansatte – Dennis Olsen – iførte seg rosa tights og strutteskjørt og løp 24 timer i strekk til inntekt for kreftsaken.

Takknemlig for engasjement og sprelske påfunn

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, er imponert over alle de morsomme og sprelske påfunnene rundt omkring på stasjonene.

– Vi er veldig takknemlig over det enorme engasjementet vi har sett hos Circle K Norges ansatte og kunder. Takket være deres støtte kan forskerne jakte videre på nye behandlingsformer som vil være mer skånsomme og treffsikre for framtidige brystkreftpasienter, sier Stenstadvold Ross.

Kampanjen til Circle K har også en annen og viktig verdi, mener styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen.

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon er persontilpasset behandling. Om lag én av tre brystkreftpasienter får senskader som følge av behandlingen. Mange av disse tilfellene kunne vært unngått dersom behandlingen var mer persontilpasset, ifølge Kreftforeningen.

(Kilde: Pressenytt)

På innsamlingstoppen i Østfold

  • 1. Circle K Rakkestad
  • 2. Circle K Ørje
  • 3. Circle K Mosseporten
  • 4. Circle K Freskoveien
  • 5. Circle K E18 Sekkelsten

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.