I år bør du planlegge julehandelen godt

Pressemelding
3 minutter lesetid

Årets julehandel blir annerledes enn tidligere år. Historisk mange vil handle i god tid og legge deler av handleturen til internett. Enten du handler fra sofakroken eller i butikken, er det viktigere enn noengang å planlegge godt.

Vipps gir deg rådene for hvordan du kan få en best mulig julehandelsoppelvelse.

Handler du på nett, vær tidlig ute, slik at varene rekker frem før julaften. Det er mange pakker som skal frem til jul, og det legger press fraktselskapene. Husk at opplevelser og gavekort kan kjøpes frem til julekvelden.

–  Pandemien vil føre til at flere holder seg hjemme og tar unna julehandelen fra sofakroken. Den gode nyheten er at det aldri har vært så enkelt å betale. I år tar nemlig dobbelt så mange nettbutikker Vipps som betalingsmiddel i forhold til fjoråret. Selv om flere av disse kan levere varene raskt hjem, anbefaler vi å være tidlig ute slik at varene kommer frem før julaften, sier Vegar Heir i Vipps.

Betal kontaktløst

Over 75 prosent av alle kortkjøp i butikk gjøres kontaktløst, og du kan tæppe kortet ved alle kjøp. Dersom du må trykke «ok» eller pin-kode, bruk enden av kortet, en penn eller eksempelvis en nøkkel, så slipper du å ta på terminalen. Mange butikker tilbyr også betaling med Vipps. Da skanner du QR-koden i skjermen på betalingsterminalen med mobilen, og betaler med Vipps.

ANNONSE

Handle på formiddagen og kvelden i ukedagene

I år er det spesielt viktig å unngå trengsel og lange køer i butikkene. Da lønner det seg å fordele julehandelen godt på mindre travle tidspunkter, og gjennom november og desember. Det er færrest folk i butikkene på søndager og tirsdager, og flest på fredager og lørdager. Det handles minst mellom 09.00 og 12.00 og 18.00 – 24.00. Det handles mest mellom 12.00 – 18.00. Uken før julaften, og spesielt 21-23 desember er veldig travle og mye folk i butikkene. Uken før jul har gjennomsnittlig over 30 prosent flere korttransaksjoner enn i en normaluke.

Handle lokalt

Ved å handle i norske nettbutikker støtter du også opp om norsk varehandel i en utfordrende tid. I tillegg vil kortere transport og forsendelser gi mindre avtrykk på miljøet. Tilbudet i norske nettbutikker er stort og variert. Mange tilbyr rask levering hjem på døren, og enkel betaling.

Gjør pengegaver digitale

Mange gir penger til jul, og gaven kommer vanligvis som en konvolutt med kontanter. Nå er det på tide å droppe kontantene og gjøre gaven digital. Den enkleste måten er å Vippse en gave, og nå kan du pakke inn vippsen din i julepapir og glede mottakeren din med et julete konfettidryss.

(Pressemelding fra Vipps)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.