Dette er retningslinjene som gjelder i IØ

Indre24
4 minutter lesetid

Torsdag kom regjeringen med nasjonale smitteverntiltak, og fredag kom Indre Østfold kommune med sine.

– Tenk på intensjonene i smitteverntiltakene til enhver tid: hold avstand, hold deg hjemme hvis du er syk, ha god håndhygiene og begrens sosial kontakt. Alt kan ikke reguleres med regler, så bruk sunn fornuft og begrens smitterisikoen, skriver de på sin nettside (ekstern lenke)

Besøk og private sammenkomster i hjemmet

Ved private sammenkomster i hjemmet er det tillatt med maksimalt fem gjester, i tillegg til husstandsmedlemmene, i løpet av sammenkomsten. Vi minner om at Covid-19-forskriftens krav til smitteverntiltak skal overholdes.

Arrangementer og sosiale sammenkomster utenfor eget hjem

Vi ber alle som har meldt inn private arrangementer hvor det er flere enn 20 personer om å avlyse eller redusere antall deltagere på sitt arrangement. De nye nasjonale reglene tillater kun 20 personer i private sammenkomster og arrangementer.

  • Det er tillatt med maks 20 personer på private arrangement og sammenkomster når du leier/låner lokale på et offentlig sted. Det kan for eksempel gjelde dåpsselskap, bryllupsfest, konfirmasjonsfeiring eller bursdagsfeiringer, firmafest eller julebord. 
  • Det er tillatt med maks 50 deltakere på offentlige arrangement med faste sitteplasser, hvor disse sitteplassene ikke er fastmonterte. Det vil si en sitteplass du selv kan flytte på. Det vil også si at det ikke er tillatt med ståplasser. 
  • Det er tillatt med maks 200 deltakere på offentlig arrangement på et innendørs offentlig sted som har fastmonterte seter. Med fastmonterte seter menes sitteplasser som er oppmerket i henhold til reglene om minst en meters avstand.
  • Det er tillatt med maks 600 deltakere på offentlig arrangement utendørs med fastmonterte seter. Deltakerne skal være delt opp i tre grupper på maks 200 personer i hver. Det skal være avstand på minst to meter mellom de tre gruppene, og det skal være avstand på minst en meter innad i gruppen på 200.

Endringene iverksettes midnatt, natt til mandag 9. november

Vær oppmerksom på at regler om avstand, ansvarlig arrangør og registrering av gjester gjelder som før.

Les mer om gjennomføring og innmelding av arrangement (ekstern lenke)

ANNONSE

Serveringssteder

  • det er nasjonal skjenkestopp på alle serveringssteder kl. 24.00
  • det er stans på innslipp av nye personer på serveringssteder med skjenkebevilling kl. 22.00 i hele landet
  • det er krav til registrering av besøkende med navn og telefonnummer under hele åpningstiden på alle serveringsteder i Indre Østfold kommune. Listen skal oppbevares og makuleres etter ti dager. Vi anbefaler bruk av elektronisk registrering.

Påbudt med munnbind ved kollektivreiser

Når det ikke er mulig å holde en meters avstand til medreisende skal reisende bruke munnbind i kollektivtransporten (inklusiv skolebuss). Dette gjelder også på innendørs stasjonsområder. 
Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Karantene og reiser

Reisende fra røde land må fremvise attest på negativ covid-19-test når de kommer til Norge. Testen må være tatt under 72 timer før innreisen. Etter fremvisning av en slik test gjelder fortsatt reglene om ti dagers karantene. Dersom personen ikke fremviser en slik test, kan vedkommende bli nektet innreise. Reglene gjelder fra midnatt, natt til mandag 9. november.

Det er egne retningslinjer og karanteneplikt for utenlandske arbeidstagere

Les mer om karanteneplikten for utenlandske arbeidstakere her (ekstern lenke)

Skoler

Rådet fra regjeringen er at ungdomsskolene skal forberede seg på at tiltaksnivået kan bli rødt på kort varsel. Inntil videre er det ikke noen endringer for ungdomsskolene. 

Viken fylkeskommune har valgt å legge tiltaksnivået på rødt for Mysen og Askim videregående skoler fra og med mandag 9. november.  

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.