Nesten alle er fornøyd med Mattilsynets inspeksjoner

NTB
NTB
2 minutter lesetid

I en undersøkelse utført av Mattilsynet, svarer 95 prosent at de er fornøyd eller svært fornøyde etter å ha hatt tilsynet på besøk i høst.

Rundt halvparten av de rundt 1.000 som denne høsten har fått tilsyn av Mattilsynet, har svart på undersøkelsen. Resultatene ble tirsdag lagt fram på et møte med landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

– Brukerundersøkelsen i høst viser at en voksende andel av dem som har hatt inspeksjon av Mattilsynet er fornøy, sier Bollestad til Nationen.

– Selv om en ikke er i mål, så viser det at Mattilsynet er på rett vei, legger hun til.

Bakgrunnen for undersøkelsen er en granskningsrapport fra KPMG, som i desember i fjor kritiserte Mattilsynet for system- og rutinesvikt når det kom til tilsyn, kontroll med tilsynene og tolkning av regelverk.

ANNONSE

Mattilsynet har i tillegg til brukerundersøkelsen også innført flere nye tiltak. Dette er blant annet et nytt observasjonsskjema, bedre kvalitetssikring av tilsynsrapporter og nye retningslinjer for inspeksjonsrapporter.

– Vi har jobbet med alle funnene i KPMG-rapporten, og vi ser effekter av arbeidet vi har gjort, sier direktør Ingunn Midttun Godal i Mattilsynet i en pressemelding.

– Vi må også erkjenne at store endringer tar tid. Jobben er ikke gjort bare ved å innføre en ny løsning. Vi må følge opp over tid, legger hun til.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.