Fredrikstad klar for 1. divisjon etter storseier

NTB
NTB
2 minutter lesetid

En av norsk fotballs aristokrater, Fredrikstad, er klar for 1. divisjon igjen etter et tre år langt opphold på nivå tre i norsk fotball.

Fredrikstad rykket ned til 2. divisjon i 2017, og til tross for storsatsing er det blitt tre sesonger på nivå tre.

Men søndag ble opprykket til 1. divisjon sikret med en knusende 6-0-seier over Brattvåg. Det utløste full jubel på Fredrikstad stadion.

– I dag var vi så påskrudd at ingenting kunne stoppet oss. Jeg er imponert over gutta. Vi kjente på det lille trykket og nervøsiteten. Vi har vært gode i hele år, sa trener Bjørn Johansen til Fredriksstad Blad.

Som følge av koronasituasjonen måtte turneringsformatet for 2. divisjon endres denne sesongen. Den sene oppstarten resulterte i at det kun er spilt enkel serie, og kampen om opprykk avgjøres i form av seks ekstra serierunder der kun de sju beste lagene deltar.

ANNONSE

Etter bare tre ekstrarunder er det klart at Fredrikstad rykker opp. Østfold-klubben har nemlig 14 poeng ned til Skeid på 2.-plass.

– Fotball er følelser. Dette har vært ekstremt morsomt, man legger ned mye tid og har hjertet i klubben. Dette er verdt alt sammen. Vi får feire litt i kveld, så får vi jobbe videre med å bygge kubb, sa styreleder Jostein Lunde.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.