Norske Skog stenger ned papirmaskin i Halden

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Norske Skog legger ned en av tre papirmaskiner på sitt anlegg i Halden før årsskiftet. Det er ennå ikke avklart hvor mange ansatte som rammes.

Nedleggelsen av papirmaskinen ved Saubrugs i Halden begrunnes med et plutselig og betydelig fall i etterspørselen etter papir på grunn av koronapandemien, skriver E24.

Konsernet forventer å spare 80 millioner kroner i året på nedleggelsen og reduserer kapasiteten ved anlegget med rundt 24 prosent. Nedleggelsen vil skje i løpet av siste kvartal i år.

Konsernsjef Sven Ombudstvedt er kritisk til at regjeringen ikke har kompensert kraftforedlende industri for betydelige ekstrakostnader knyttet til salg av overskuddsenergi som følge av markedstilpasninger.

– Den lave økonomiske aktiviteten på grunn av covid-19 utløste i tillegg et kraftig fall i energiprisene. Industrien ble tvunget til å selge overskuddskraft med store tap til markedspriser langt under kontraktspriser, sier Ombudstvedt.

Halden-ordfører Anne-Kari Holm (Sp) kaller nyheten for sørgelig og sier at Halden trenger arbeidsplassene.

ANNONSE

– Saugbrugs er en veldig viktig arbeidsplass og en hjørnesteinsbedrift for Halden. Så dette var jo sørgelige nyheter. Jeg kan ikke si noe mer om dette nå, sier Holm til E24.

Ifølge Halden Arbeiderblad jobber det nå 450 mennesker ved anlegget.

Papirprodusenten Norske Skog leverte et resultat etter skatt på minus 89 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 1,02 milliarder kroner i samme periode i fjor.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.