Mann dømt til fengsel for å ha knivstukket borettslagsleder i Sarpsborg

En mann i 30-årene er i lagmannsretten dømt til fire år og seks måneders fengsel for å ha knivstukket en borettslagsleder da lederen klagde på høy musikk.

Fengselsstraffen fra Borgarting lagmannsrett er lik den mannen ble dømt til i Sarpsborg tingrett i sommer.

Det var i 1.30-tiden 10. august i fjor at borettslagslederen banket på leiligheten i Sarpsborg der mannen i 30-årene var på besøk, etter at det hadde kommet klager om høy musikk.

Mannen i 30-årene tok med seg en kjøkkenkniv før han åpnet døren for borettslagslederen. Borettslagslederen forklarte i retten at han tok et steg inn i entreen for å hindre at døren ble lukket, og han la hånden sin på tiltaltes skulder og ba ham roe seg ned.

Tiltalte forklarte at han ble redd, og at han ikke visste hvorfor borettslagslederen gikk inn i leiligheten, og at han i panikk stakk borettslagslederen med kniven.

ANNONSE

Ifølge tiltalen ble mannen stukket minst fire ganger i brystet. Knivstikkene var livstruende, de punkterte en lunge og medførte et stort blodtap.

Blodprøver tatt etter at mannen i 30-årene ble pågrepet, viste at han var ruset på blant annet amfetamin og MDMA da han knivstakk borettslagslederen. Han er dømt seks ganger tidligere, blant annet for vold og trusler.

Han ble også dømt til å betale 175.000 kroner i oppreisning til borettslagslederen.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Målt til 119 km/t på E18 – mistet lappen

Tar i bruk flere sengeplasser