Guttene har fått god kjemi på få uker, og syns at dette er et tilbud de ikke kunne si nei til. Fv: Linus Boye (14), Noah Skjolden (14), Christian Johannessen (14), Henrik Fines Brettingen (12) og Kevin-André Andersen (14). FOTO: Morten Westgaard

Stortrives i mekkegarasjen

Mekkegarasjen i Askim har nå vært oppe en stund etter sommerferien, og ungguttene stortrives sammen.

Garasjen er åpen for alle fra klasse til du er 18 år, hver torsdag fra klokka 17 til 21, men man er nødt til å melde seg på hos «Mekkegarasjen Askim» for å få lov til å være med.

To ganger i året drar de som vil på tur til Sverige, og kjører Gokart. Det er et tilbud guttene setter veldig pris på. I garasjen skrur de på og fikser gressklippere, firehjulinger og mopeder, i tillegg til andre, motordrevne ting. Noen ganger har de jobber som de gjennomfører alene, mens andre ganger jobber de i små eller større grupper. Uansett, så skal det ikke stå på innsatsen som ungdommene legger inn!

Noen av guttene har vært der lengre enn andre, men det skulle man ikke tro. Når man går inn i garasjen for første gang, så møter man unge gutter med høyt energinivå, et stort smil om munnen, og mye kunnskap. Noen av ungdommene har erfaringer fra skruing hjemme, noe som gjør det lettere for dem å være på garasjen. Og selv om det virker rart at det kun er fem ungdommer der, passer veilederne Harald Halvorsen og Bo Heller veldig godt på dem, hvor førstnevne kommer med en god forklaring på hvor alle de eldre ungdommene er.

ANNONSE

– Vi har vært 15-16 mennesker her, men nå har en del av 16-, 17- og 18-åringene gått over til bil, og da har de i utgangspunktet ikke noe her å gjøre. Vi har ingen biler de kan skru og reparere på, forklarer Halvorsen.

Her jobber ungdommene på en gressklipper de prøver å fikse. FOTO: Morten Westgaard

ANNONSE

ANNONSE

Sakkyndige mener Makaveli Lindén var utilregnelig da han drepte Heikki Paltto

Flest kvinner irriterer seg over fotgjengere uten refleks