Kirken med nytt magasin

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Kommunesammenslåingen påvirker også de tradisjonelle menighetsbladene i Indre Østfold. I forrige uke kom Den norske kirke i Indre Østfold ut med et felles magasin for kirkene i storkommunen.

– Med Kime har vi som mål å representere alle menighetene og deres 12 kirker rundt om i Indre Østfold på en god måte. Tidligere har menighetsbladene ofte blitt produsert i diverse format av ildsjeler rundt om i de gamle kommunene. Vi ønsker å videreføre dette engasjementet, men i en ny drakt, sier redaktør for magasinet, Helge Mathisen, i en pressemelding.

I magasinet vil det være reportasjer, informasjon og små og store nyheter.

– Når vi har valgt Kime som navn det nye menighetsbladet for Indre Østfold tar det oss med inn i alle de tolv kirkene våre, og noe som er unikt for disse. Oppe i tårnet henger kirkeklokkene. De har kimet til høytid og fest utover landskapet vårt gjennom århundrene, og fortsetter å gjøre det den dag i dag. Vi finner også igjen kimingen i flere av våre meste kjente salmer, fortsetter Mathisen.

Ordet kime er dessuten et ord med flere betydninger.

ANNONSE

– Å være «kime til noe», som i det å være starten på noe, eller utgangspunkt for noe mer. Uttrykket stammer fra frøet som inneholder en kime, som igjen er starten på en ny plante. Med andre ord meget passende i landets største landbrukskommune, understreker redaktøren.

Redaksjonen i magasinet er sammensatt av frivillige fra de gamle kommunene.

(Kilde: Pressemelding)

Redaktør Helge Mathisen. (Foto: Privat)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.