Oliver Solberg havnet i grøfta, men var fornøyd med sin første deltakelse i Rally Italia. Foto: Micke Fransson/TT / NTB

Fornøyd til tross for at han havnet i grøfta

Spanske Daniel Sordo vant Rally Italia Sardegna for andre år på rad. Oliver Solberg endte på 18.-plass og havnet langt bakpå i WRC3-klassen etter utforkjøring.

Sønnen til rallylegenden Petter Solberg, Oliver som kjører under svensk flagg, ledet WRC3-klassen og hadde vunnet en fartsprøve på de italienske grusveiene da han havnet i grøfta lørdag.

Søndag klatret han imidlertid to plasser oppover resultatlisten og endte på 18.-plass totalt, og sjetteplass i sin klasse.

– Alt i alt var det en veldig positiv helg. Vi kom for å lære, og vi lærte raskt. Jeg er veldig fornøyd med farten, og at vi vant fartsprøver før vi hadde uhellet er fantastisk, særlig siden dette er første gang vi deltar i dette rallyet, skriver Solberg på Twitter.

En som har deltatt i Rally Italia tidligere, er Daniel Sordo. Han vant for andre år på rad foran belgiske Thierry Neuville.

Etter en tre dager lang kappstrid vant spanjolen til slutt med 5,1 sekunders margin. Den franske veteranen Sebastien Ogier var bare sekundet bak de to på sin tredjeplass.

Ole Christian Veiby, som kjører i WRC2-klassen, ble beste nordmann på 12.-plass, foran landsmennene Eivind Brynhildsen og Mads Østberg på de neste plassene.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Promillekontroll i Askim

– Vi antar at det kreves noe mer øvelse før førerprøven