RAKKESTAD: 12 smittetilfeller de siste dagene

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Tirsdag ble det registrert 11 nye smittetilfeller i Rakkestad. Disse kommer i tillegg til den ene personen kommunen meldte om søndag.

– Dette er alvorlig for Rakkestad og jeg er svært bekymret, sier ordfører Karoline Fjeldstad til Rakkestad kommune sin nettside (ekstern lenke)

Ifølge kommunen kan det se ut som at utbruddet har startet i forbindelse med et arrangementet i regi av Rakkestad Gammeltekniske (RG) på Bygdetunet 28. september.

– Kriseledelsen er satt i beredskap og smittesporingsteamet har iverksatt smittesporing. Dette arbeidet er gjort i nært samarbeid med RG og deres bistand er til stor hjelp, opplyser kommunen.

De oppfordrer også alle som har vært på nevnte arrangement og Tractorcrusing.no lørdag 3. oktober til å kontakte servicekontoret om å avtale tid for testing.

Rakkestad Avis (ekstern lenke) skriver at en av personene er fra Indre Østfold.

Stenges på grunn av utbruddet

Skautun og omsorgsboliger i tilknytninger til Skautun stenges umiddelbart for besøkende tirsdag ettermiddag. Dette blir stengt på ubestemt tid.

ANNONSE

– Arrangementer på Familiesenteret og kulturhuset er også avlyst. Ytterligere tiltak i Rakkestad kommune kan iverksettes etter kriseledelsens møte onsdag morgen. Vi oppfordrer alle til å begrense sosial aktivitet, sammenkomster og arrangementer, opplyser Rakkestad kommune.

– Overfor Rakkestad Avis understreker kriseledelsen at det under begge de to arrangementene forskriftsmessig ble gjennomført. Veteranpløyingen foregikk utendørs, noe som kan bidra til å begrense smitten. I kommunen med i overkant av 8.000 innbyggere, ble mellom 20 og 30 personer testet mandag, og 40 personer ble testet tirsdag. Svarene på prøvene som ble tatt tirsdag, vil bli klare onsdag, opplyser NTB tirsdag kveld.

Medlemskvelder stenges

Smittevernlege Astrid Rutherford har bestemt at Rakkestad Gammeltekniske sine medlemskvelder på Bygdetunet på mandager stenges inntil videre.

– Dette vil gjelde fra i morgen av 5 oktober og frem til vi får klar signal om å åpne igjen. Det vil bli sendt ut en felles melding til alle våre medlemmer om dette, står det å lese på Rakkestad Gammeltekniske sin Facebook-gruppe.

(Kilde: Rakkestad kommune og NTB)

Rakkestad Gammeltekniske har medlemskvelder på Bygdetunet i Rakkestad på mandager. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.