Terje Strømdahl. Pressefoto: Marte Vold

Utendørskino med live musikk

Østfold Internasjonale Teater er stolte over å kunne presentere Tyngde på fantastiske Høytorp Fort: En publikumsopplevelse i krysningspunktet mellom film, teater og konsert, lørdag 3. oktober.

– Østfold Internasjonale Teater ønsker å spille på steder som har spesiell lokal eller historisk betydning. Høytorp Fort er en perle og fantastisk arena i Indre Østfold som vi gleder oss til å bli bedre kjent med, sier teatersjef Thomas Østgaard.

Regissør Thomas Østbyes film er basert på Demian Vitanzas prisvinnende tekst med samme navn.

Musikken er skrevet og fremføres av elektronika-duoen Nils Martin Larsen (NML) og Bendik Hovik Kjeldsberg (Bendik HK). På lerretet ser vi elleve år gamle Alva Vitanza fra Halden og en glitrende Terje Strømdahl:

– Filmversjonen av Vitanzas tekst er fullstendig til å miste pusten av […] Hver eneste levde erfaring formidles gjennom Terje Strømdahls ansikt og stemme på en måte som overgår alt jeg har sett på teaterscenen på en lang stund», skrev anmelder Judith Dybenbdal fra nettavisen Scenekunst.no om filmforestillingen som hadde premiere i Fredrikstad 22. august.

Teaterversjonen av Tyngde var en del av det opprinnelige åpningsprogrammet til Østfold Internasjonale Teater som måtte avlyses pga. korona-situasjonen. I stedet ble teatret coprodusenter for filmen som nå presenteres for et utvidet publikum, med forestillinger i Moss, Halden og Oslo i tillegg til lørdagens forestilling på Høytorp Fort.

Følelsen av isolasjon som mange følte på under nasjonal lockdown i vår, finner sin gjenklang i filmen: Tyngde skildrer ensomhet, sykdom, utenforskap, sorg og lengsel etter fellesskap – men også stor kjærlighet og tilhørighet. Her presenteres to sterke fortellinger, begge formidlet i et overraskende og poetisk perspektiv.

(Pressemelding)

Skuespiller Alva Østby Vitanza. Pressefoto: Marte Vold

To nye smittetilfeller

Koronatester som gir svar på stedet kommer til Norge neste uke