Målløst og sjansefattig mellom Strømsgodset og Sarpsborg

NTB
NTB
4 minutter lesetid

Det skjedde ikke stort på Marienlyst da Sarpsborg tok turen til Drammen. Oppgjøret endte 0-0.

For selv om Strømsgodset kjørte nærmest hele kampen, var det Sarpsborg som var nærmest i det viktige oppgjøret om å få luke til bunnstriden.

Mustafa Abdellaoue måtte gå av etter 38 minutter med en skade, og inn kom nysigneringen Guillermo Molins. Den tidligere Malmö-spilleren trengte bare sju minutter på å presentere seg. Han hamret ballen i tverrliggeren fra 12-13 meter.

Utenom det hadde Godset en stor dobbeltsjanse i den andre omgangen, men mål ble det ikke.

– Denne hadde nok ikke fortjent beste sendetid på TV, nei, sa Bjørn Inge Utvik etter oppgjøret.

– Men vi holder nullen på bortebane og er solide bakover. Vi må jobbe med å skape mer fremover, men vi tar det med oss, fortsatte han.

Kampen var Godsets femte uten seier. 16. august var sist de vant, da de slo Haugesund 3-2.

Sarpsborg er fortsatt nummer åtte, mens det ene poenget til Godset (12.-plass) gjør at de nå er forbi Haugesund (13) med en kamp mer spilt. Likevel er det uhyre jevnt. Fra 7.-plass (Viking) til 13.-plass (Haugesund) skiller det bare tre poeng.

Sjansefattig omgang

Det som vakte størst interesse i de første 44 minuttene var nok da trener Henrik Pedersen kjeftet på seg gult kort. Utenom det var det ingen verdens ting å skrive hjem om det som skjedde utpå Marienlyst-matta.

De første 44 minuttene var preget av upresise pasninger, dårlige valg og mye unøyaktighet, samt flere etterslenger.

Så presenterte innbytter Guillermo Molins seg. Han skjøt i tverrliggeren fra 12-13 meter på overtid av den første omgangen.

ANNONSE

Godset-press

Sarpsborg slet med å komme seg over midten i starten av den andre omgangen.

– Du har bra igjen med blekk i pennen som du noterer målsjanser med, eller, spurte Kenneth Fredheim sidekommentator Tor Ole Skullerud ironisk etter 60 minutter. Da var det notert én sjanse i hele oppgjøret, tverrliggerskuddet til Molins.

Like etter var Sarpsborg nær scoring. Moses Mawa kom alene med David Nilsson og klarte å dra av den nordmakedonske målvakten. Han skjøt fra 12 meter, men forsøket gikk rett i blokka. Også returforsøket fra Johan Hove ble stoppet av oppofrende Sarpsborg-spillere på strek.

Nesten for Hove

Formspiller Johan Hove fikk så muligheten fra 17 meter med ni minutter igjen, men forsøket fra unggutten gikk like over mål.

Så var det Sarpsborgs tur til å være farlig frempå. Et frispark ble slått inn i Godset-boksen, og innbytter Alexander Ruud Tveter fikk stusset ballen. Viljar Myhra strakte seg og fikk slått ut til corner.

Likevel ble det ingen mål. 0-0 endte oppgjøret.

– En av de irriterende kampene. Det skjer jo ingenting. Det er så kjedelig fotballkamp. Nesten ikke sjanser. Bare forsvarskamp. Ballmist, og vi får ikke til noe spill. Så blir man byttet ut ti minutter før slutt, når man vil være med og prøve, sa Sarpsborgs Tobias Heintz.

Sarpsborg møter Stabæk hjemme i neste oppgjør, mens Godset skal til Stavanger.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.