Fra venstre: MENY-sjef Vegard Kjuus, landbruk- og matminister Olaug Bollestad, Gunnar Fiksdal, Astrid Rømuld (begge Askim frukt- og bærpresseri), ansvarlig for lokalmat i NorgesGruppen Eivind Haalien. Foto: Michael Johnsen

Matskattstipend til bærpresseriet

Askim Frukt- og Bærpresseri fikk tredjeplassen i MENYs Matskattstipend 2020, og får 100 000 kroner for å fremme norsk bær og frukt.

– Dette er skikkelig moro og veldig inspirerende, jubler på sin Facebookside.

Askim Frukt- og Bærpresseri, som har en ny dessertsaus på blokka, ble av juryen fremhevet som en viktig kvalitetsleverandør i en kategori hvor det er ønskelig å få opp andelen norske produkter.

Ek Gårdskjøkken i Fredrikstad ble vinner og får 300 000 til å utvikle nye produkter av egg. Mikrobryggeriet Nøisom i Fredrikstad får 200 000 til nye alkoholfrie drikker.

– Lokalmat skaper identitet og har en vanvittig høy kvalitet. Lokalmatprodusentene gjør en viktig jobb i å bygge matnasjonen Norge, sa Bollestad under prisutdelingen.

Juryens begrunnelse:
Askim Frukt- og Bærpresseri, Askim, Viken – Stipend kr. 100 000

Har lange tradisjoner med å utvikle produkter basert på norske frukt og bær, levert av hageeiere og lokale bønder. På denne måten utnytter selskapet naturens lokale ressurser. Produktene fra Askim Frukt- og Bærpresseri, basert på blant annet rabarbra, rips, blåbær og epler, har svært høy kvalitet og verdsettes i store deler av landet.

Juryen vektla Askim Frukt- og Bærpresseri sin god ressursutnyttelse, og deres viktige rolle i å videreutvikle det norske bær- og fruktsegmentet, et segment som er underutviklet i dag. Dette, i kombinasjon med idéen om å utvikle nye, ekte dessertsauser basert på bringebær og kirsebær, ga uttelling hos juryen.

MENYs MATSKATTSTIPEND 2020: Vi vant 3. plassen !! 🏆 Tusen takk til Meny og fagjuryen for premien og anerkjennelsen!!…

Publisert av Askim Frukt – og Bærpresseri AS Fredag 18. september 2020

(Kilde: Pressemelding)

Bildet viser et busskilt.

Oppfordrer til bruk av munnbind

BILDER: Mysen Rackethall er åpnet