Matskattstipend til bærpresseriet

Indre24
2 minutter lesetid

Askim Frukt- og Bærpresseri fikk tredjeplassen i MENYs Matskattstipend 2020, og får 100 000 kroner for å fremme norsk bær og frukt.

– Dette er skikkelig moro og veldig inspirerende, jubler på sin Facebookside.

Askim Frukt- og Bærpresseri, som har en ny dessertsaus på blokka, ble av juryen fremhevet som en viktig kvalitetsleverandør i en kategori hvor det er ønskelig å få opp andelen norske produkter.

Ek Gårdskjøkken i Fredrikstad ble vinner og får 300 000 til å utvikle nye produkter av egg. Mikrobryggeriet Nøisom i Fredrikstad får 200 000 til nye alkoholfrie drikker.

ANNONSE

– Lokalmat skaper identitet og har en vanvittig høy kvalitet. Lokalmatprodusentene gjør en viktig jobb i å bygge matnasjonen Norge, sa Bollestad under prisutdelingen.

Juryens begrunnelse:
Askim Frukt- og Bærpresseri, Askim, Viken – Stipend kr. 100 000

Har lange tradisjoner med å utvikle produkter basert på norske frukt og bær, levert av hageeiere og lokale bønder. På denne måten utnytter selskapet naturens lokale ressurser. Produktene fra Askim Frukt- og Bærpresseri, basert på blant annet rabarbra, rips, blåbær og epler, har svært høy kvalitet og verdsettes i store deler av landet.

Juryen vektla Askim Frukt- og Bærpresseri sin god ressursutnyttelse, og deres viktige rolle i å videreutvikle det norske bær- og fruktsegmentet, et segment som er underutviklet i dag. Dette, i kombinasjon med idéen om å utvikle nye, ekte dessertsauser basert på bringebær og kirsebær, ga uttelling hos juryen.

https://www.facebook.com/askimfruktogbaer/posts/4638369876203933?cft[0]=AZVD5Zg1RVQqUEAgaxg7vvN0l87m7VKtZporcCf_k_eiobyO5i8eMiVqXElqhJFBECkgVv1-Kh_OJycHXhhtlYPFgjKMm5etIJJzrpX446Lpyoqatbs-pzB1vG1IcdzvbnIG0WouV2cKUsb3uUWDqRU4ll6rddWgsy1KMeAtTngwBLLgFjfIG1n2G7A33KAjO9A&tn=%2CO%2CP-R

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.