Askim Frukt- og Bærpresseri fikk tredjeplassen i MENYs Matskattstipend 2020, og får 100 000 kroner for å fremme norsk bær og frukt.
– Dette er skikkelig moro og veldig inspirerende, jubler på sin Facebookside.
Askim Frukt- og Bærpresseri, som har en ny dessertsaus på blokka, ble av juryen fremhevet som en viktig kvalitetsleverandør i en kategori hvor det er ønskelig å få opp andelen norske produkter.
Ek Gårdskjøkken i Fredrikstad ble vinner og får 300 000 til å utvikle nye produkter av egg. Mikrobryggeriet Nøisom i Fredrikstad får 200 000 til nye alkoholfrie drikker.
– Lokalmat skaper identitet og har en vanvittig høy kvalitet. Lokalmatprodusentene gjør en viktig jobb i å bygge matnasjonen Norge, sa Bollestad under prisutdelingen.
Juryens begrunnelse:
Askim Frukt- og Bærpresseri, Askim, Viken – Stipend kr. 100 000
Har lange tradisjoner med å utvikle produkter basert på norske frukt og bær, levert av hageeiere og lokale bønder. På denne måten utnytter selskapet naturens lokale ressurser. Produktene fra Askim Frukt- og Bærpresseri, basert på blant annet rabarbra, rips, blåbær og epler, har svært høy kvalitet og verdsettes i store deler av landet.
Juryen vektla Askim Frukt- og Bærpresseri sin god ressursutnyttelse, og deres viktige rolle i å videreutvikle det norske bær- og fruktsegmentet, et segment som er underutviklet i dag. Dette, i kombinasjon med idéen om å utvikle nye, ekte dessertsauser basert på bringebær og kirsebær, ga uttelling hos juryen.
(Kilde: Pressemelding)