Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen/ NTB scanpix

Ni nye smittetilfeller

Torsdag meldes det om ni nye smittetilfeller i Indre Østfold. Seks av disse er relatert til utbruddet på Mysen barneskole og Mysen ungdomsskole.

– Tre av de har foreløpig ikke kjent smittested, så smittesporing pågår utover kvelden og i morgen. På bakgrunn av de nye smittetilfellene på skolene velger vi nå å teste alle elever og ansatte på Mysen barneskole og Mysen ungdomsskole, melder Indre Østfold kommune torsdag kveld.

Testingen foregår klassevis, og foresatte vil få beskjed fra skolen når deres barn skal testes.

– Varsling vil primært gjøres gjennom det elektroniske systemet skolene bruker for kommunikasjon med foresatte. Alle elever og ansatte på de to skolene har karantene, skriver kommunen.

Alle smittetilfellene på skolene kan knyttes til høytidsmarkeringen i Sarpsborg for rundt to uker siden.

– Vi prøver å begrense smitten via skolen så mye som mulig, men det vil ikke være alle som kommer tilbake på skolen på mandag, sier smittevernoverlege i Indre Østfold kommune, Barbro Kvaal, til NRK.

FAKTA

  • Per 10. september kl. 20.00 er det 202 personer som har fått påvist smitte i Indre Østfold kommune. Dette er det totale antallet fra man startet å teste 1. mars og frem til i dag.
  • Per 9. september er det gjennomført 10 597 tester. Siste registrerte smittetilfelle i Indre Østfold kommune er 10. september.

LES OGSÅ:

(Kilde: Indre Østfold kommune og NRK Oslo og Viken)

Se bilder fra åpningen av Vang-stua

Brann i Spydeberg